Brash Florida'da En Son Wef Grand Prix'sini de Kazandı - Son Dakika
Spor

Brash Florida'da En Son Wef Grand Prix'sini de Kazandı

Brash Florida\'da En Son Wef Grand Prix\'sini de Kazandı

Büyük Britanyalı binici Scott Brash, Florida’nın Wellington kentinde düzenlenen FTI Kış Binicilik Festivali'nde 500.000$’lık Grand Prix'yi kazanarak dünya bir numarasındaki yerini korudu.

28.04.2014 16:38

İngilizler için oldukça başarılı geçen festivalde, Brash en son Grand Prix’yi de kazanarak dünyanın en iyi binicilerinin önünde gelerek üstünlüğünü kanıtladı.

Yarış fırtına ve şiddetli yağmur nedeniyle 24 saat ertelenmiş olsa da sonrasındaki güneşli hava, Wellington Park’ta izleyiciler için de keyifli bir ortam oluşturdu.

38 binicinin start aldığı yarışmada sadece yedi binici parkuru hatasız tamamlayarak baraj hakkı elde etti. Lady Kirkham ve Lord ve Lady Harris’in sahibi olduğu 14 yaşındaki Hello Sanctos isimli at ile Brash’da hatasız biniciler arasında yer aldı.

Çekişme Brash’in arkasında, kendi topraklarında yarışan Beezie Madden ve Kent Farrington arasında oldu. İngiliz binici parkuru 43.44 saniyede hatasız tamamladı. MaKavoy isimli atı ile Madden parkurun sonuna doğru bir hata yaptı ve altıncılığa geriledi.

Tüm gözler son koşacak yarışmacı olan Voyeur’e binen ve zamanı Scott Brash’in zamanından daha hızlı olan Farrington'a döndü. Ancak 42.72’lik zaman kaydetmesine rağmen son engeli deviren Farrington, kupayı Scott Brash’e devretmiş oldu.

Vindicat W ile Jessica Springsteen 44.87 ile üçüncü olurken, İrlandalı Richard Moloney ve Slieveanorra 44.64 saniye ile podyumun ikinci basamağında yer aldı.

FTI Kış Binicilik Festivali’nde başarılarıyla iz bırakan ülke İngiltere oldu. Essex’ten Tim Gredley Suncast 1.50 m yarışını kazanırken, dünya iki numarası Ben Maher genel klasman lider olarak ödüllendirildi.

Büyük Britanya ekip şefi Rob Hoekstra başarılarını şöyle özetledi: "Bu sene binicilerimiz harika bir festival geçirdi ve bugün elde ettiğimiz başarılardan sonra daha iyi bir son düşünülemezdi.”

"Scott bugün mükemmel bir performans sergiledi ve galibiyetini hak etti. Atı Sanctos da kendisi kadar başarılıydı.”

Almanya temsilcisi Ludger Beerbaum üçüncü, İsviçreli Marcus Ehning de dördüncü oldu. İsviçreli Steve Guerdat ise beşinciliği elde etti.

31 Mart 2014 itibariyle Longines FEI Engel Atlama Dünya Sıralaması:

1. Scott Brash İngiltere 3162 puan

2. Ben Maher İngiltere 2830

3. Ludger Beerbaum Almanya 2710

4. Marcus Ehning Almanya 2625

5. Steve Guerdat İsviçre 2483

6. Kevin Staut Fransa 2443

7. Kent Farrington ABD 2418

8. Elizabeth Madden ABD 2416

9. Patrice Delaveau Fransa 2395

10. Daniel Deusser Almanya 2248

Diğerleri:

28. Conor Swail İrlanda 1760

30. Michael Whitaker İngiltere 1753

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Brash Florida'da En Son Wef Grand Prix'sini de Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement