Briç Spor Kulübünün Yeni Yeri Açıldı - Son Dakika
Spor

Briç Spor Kulübünün Yeni Yeri Açıldı

Briç Spor Kulübünün Yeni Yeri Açıldı

Diyarbakır’da Briç Spor Kulübünün yeni yeri için açılış yapıldı.

26.01.2016 13:41

Diyarbakır'da Briç Spor Kulübünün yeni yeri için açılış yapıldı.

Açılış töreni, Türkiye Briç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Şerif Camcı ve Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir'in katılımıyla gerçekleşti. Briç Spor Kulübü Başkanı Tahir Demirhan, briçin oyun kartları ile yapılan stratejik, analitik düşünmeyi esas alan, olimpik zeka ve düşünce oyunu olduğunu söyledi. Demirhan, kulübün 94 lisanslı sporcusu olduğunu, amaçlarının bilimsel bakış açısıyla briç sporunu yaygınlaştıran, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı sporcuları yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Demirhan, çağdaş ve kurumsal yönetim felsefesine sahip, ülkenin önde gelen kulübü olmayı hedeflediklerini kaydetti. Demirhan, şöyle dedi:

"Özellikle üniversite öğrencilerine ücretsiz briç kursları düzenleyerek, bu sporu daha geniş kitlelere kavuşturmak istiyoruz. Diyarbakır Briç Spor kulübü olarak önemli başarılara da imza attı. 2008 ve 2009 sezonunda 64 takım arasında Türkiye üçüncülüğünü elde ettik. 2011 ve 2012 tarihlerinde ise 132 takım arasında Türkiye ikinciliğine ulaştık. Balkan Briç Şampiyonasında ise ikincilik elde ettik."

Demirhan, 2008'de Uluslararası Mersin Briç Şampiyonasında birincilik ve 2015'de ise Uluslararası Mersin Briç Şampiyonasında 3'lük elde ettiklerini sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Briç Spor Kulübünün Yeni Yeri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement