Bursaspor'un Rakibinin Toplamı, Ozan İpek Kadar Yapmıyor - Son Dakika
Spor

Bursaspor'un Rakibinin Toplamı, Ozan İpek Kadar Yapmıyor

Bursaspor\'un Rakibinin Toplamı, Ozan İpek Kadar Yapmıyor

Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda rakibi olan Finlandiya'nın Kups Kuopio ekibinin toplamı, Bursasporlu Ozan İpek'in değeri kadar yapmıyor.

27.07.2012 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda rakibi olan Finlandiya'nın Kups Kuopio ekibinin toplamı, Bursasporlu Ozan İpek'in değeri kadar yapmıyor. Fin ekibinin 84 yıllık tarihinde 5 şampiyonluğu bulunuyor.

Kadrosundaki en değerli oyuncu Ilo Miikka olan Fin ekibinin piyasa değeri ise 4 milyon 375 bin Euro civarında. Bursaspor'un son kadrosuna kattığı futbolcuların ardından ise değeri 55 milyon 300 bin Euro. İki takımın verilerine bakıldığında Kups takımının toplam değeri, 5 milyon Euro olarak gösterilen Ozan İpek'ten daha ucuz.

TAKIMI

YILDIR PEKONEN ÇALIŞTIRIYOR

Kups takımını 5 yıldır Fin Teknik Adam Pekonen çalıştırıyor. 2008'den bu yana KuPS Kuopio takımını çalıştıran Pekonen, Avrupa Ligi'nde takımının başında 6 maça çıktı. 3 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. 51 yaşındaki teknik adam KuPS ile toplam 159 karşılaşmada ise 55 galibiyet, 71 mağlubiyet, 33 beraberlik elde etti.

EN DEĞERLİSİ 30 YAŞINDAKİ MİİKKA ILO

Kups takımının en değerli futbolcusu Miikk Ilo. Fin sol kanat oyuncusunun piyasa değeri 500 bin Euro. Bu sezon 29 maçta görev alan futbolcu, 5 gol atıp, 2 asist yaptı. Ilo'dan sonra takımın en değerli futbolcusu 450 bin Euro değerindeki orta saha oyuncu Purje

Ats. 19 maçta görev alan Estonyalı oyuncu 6 gol atıp 5 asist yaptı.

FİN LİGİNDE SON SIRADA

Kups Kuopio, 18 haftası geride kalan Fin liginde 16 puan ile son sırada yer alıyor. Oynadığı 18 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak 16 puan topladı. Fin ekibi 18 maç sonunda 19 gol atarken kalesinde 31 gol gördü.

NASIL GELDİ

Kups, geçen kupa sezon finalinde HJK Helsinki'ye 2-1 mağlup oldu ve rakibinin şampiyon olmasıyla Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. İlk turda Galler'in Llanelli takımını evinde 2-1 mağlup eden Fin ekibi, ikinci karşılaşmadan 1-1'lik sonuçla ayrıldı ve Maccabi Netanya ile eşleşti. Sarı Siyahlı takım, İsrail ekibini deplasmanda 2-1 yenip sahasında 1-0 yenilmesine rağmen Bursaspor'un rakibi oldu.

MAÇLARI 5 BİN KİŞİLİK STADYUMDA OYNUYOR

Finlandiya ekibinin oynadığı Savon Sanomat Arena 5 bin kişilik kapasiteye sahip. 105x68 ölçülerine sahip statta yapay çim bulunuyor. Eski ismi Magnum Arena olan ve 1939 yılında açılan stadyum, 2005'te yenilendi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursaspor'un Rakibinin Toplamı, Ozan İpek Kadar Yapmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement