Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonasına Doğru - Son Dakika
Spor

Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonasına Doğru

Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonasına Doğru

Eskrim sporcuları, 1 Eylül'e kadar sürecek kampta şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor.

25.08.2014 13:03  Güncelleme: 13:11

Eskrim sporcuları, 13-14 Eylül'de Samsun'da yapılacak Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası'na Çubuk ilçesinde hazırlanıyor.

Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampı sporcuların eksiklerini gidermek için düzenlediklerini söyledi.

Eskrim sporcularını kamp için başkente davet ettiklerini anlatan Kalender, "Yeni sezona çocuklarımızı en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Şu anda kampta 30 sporcumuz var. Bunlardan 18'i milli takımlar düzeyinde, geri kalan sporcularımız ise altyapı sporcuları düzeyinde" diye konuştu.

Erken saatlerde başlayan çalışmalarda teknik ağırlıklı eğitim verildiğini belirten Kalender, sporcuların müsabakalarda önemli başarılar elde edeceğini kaydetti.

Kalender, sporcuları teknik, taktik ve kondisyon çalışmalarını da içine alacak şekilde üst düzey eğitime tabi tuttuklarına dikkati çekerek, "Sporcularımıza her gün karşılıklı 'dostane müsabaka' denilen komba müsabakaları yaptırılıyor. Hazırlık kampının sonucunda büyük ve genç sporcularımız 13-14 Eylül'de Samsun'da yapılacak Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası'na katılacaklar" şeklinde konuştu.

Eskrim sporcusu Mutlu Saloğlu da ilk kez kampa katıldığını ifade ederek, "Çubuk'a geleli 3 gün oldu. Üç gündür kamptayız ve 10 gün sürecek. Çubuk, kamp için çok ideal bir yer. Sessiz, sakin ve güzel bir şehir" dedi.

Sporcu Ege Eğeli de Macaristan'da yapılacak müsabakalara hazırlanmak için kampa katıldığını aktararak, "Kamp için İzmir'den geldim. İlk defa böyle bir kampa katılıyorum. Bu sene milli takıma seçildim. Macaristan'daki maça iyi şekilde hazırlanmam gerekiyor. Kampın bana çok şey katacağına inanıyorum çünkü Çubuk'un eskirim sporuyla ilgili çok iyi sporcuları bulunuyor. Burada bulunmaktan son derece mutluyum" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement