Christian Ahlmann Aachen Grand Prix'sinde Ustalığını Ortaya Koydu - Son Dakika
Spor

Christian Ahlmann Aachen Grand Prix'sinde Ustalığını Ortaya Koydu

Christian Ahlmann Aachen Grand Prix\'sinde Ustalığını Ortaya Koydu

Codex One isimli atıyla yarışan Alman binici geçen Pazar günü efsanevi Aix-la-Chapelle Grand Prix’sinde zafere ulaştı.

13.08.2014 15:40

Ahlmann böylece bu prestijli yarışı kazanan binicilerin isminin yazılı olduğu Aix-la-Chapelle stadyumunun girişindeki panoya da girmeyi başarmış oldu.

Tüm dünyanın tartışmasız en prestijli Grand Prix’si olan bu yarışta geçen sene Britanya temsilcisi Nick Skelton Big Star ile galibiyeti elde etmişti. 39 yaşındaki Ahlmann ise 12 yaşında olan ve Contendro orijinli Codex One ile Almanya’ya bu yarışmadaki 28. zaferini hediye etti. Toplam para ödülünün 1 milyon Euro olduğu Rolex Grand Prix’sinden 330.000 Euro’luk ödülle ayrıldı.

Frank Rothenberger’ın parkur tasarımını üstlendiği mücadelede ilk tur sonunda 15 çift hatasız çıkmayı başarabildi. Bu biniciler arasında olimpiyat şampiyonları Kanadalı Eric Lamaze (Zigali ile 1 ceza puanu) ve İsviçreli Steve Guerdat (Nino des Buissonnets ile 4 ceza puanı) vardı. İki olimpiyat şampiyonu ikinci turda ise parkuru terk etmek durumunda kaldı. Üç Alman binici Marcus Ehning (Plot Blue), Daniel Deusser (Cornet d'Amour), Christian Ahlmann (Codex One) ile iki Amerika temsilcisi Kent Farrington (Voyeur) ve Lauren Hough (Ohlala) baraja kalmaya hak kazandı.

Baraja birinci sırada başlayan Christian Ahlmann, parkuru 46.59 saniyede hatasız bitirdi. Kendisinden daha hızlı olan yurttaşı Marcus Ehning ise bir engel devirdi. bütün riskleri almasına rağmen Kent Farrington da son engeli devirdi. Nisan ayında Lyon Grand Prix’sini kazanan Deusser, Cornet d'Amour isimli atıyla bir dik engelde hata yaparken, Lauren Hough da aynı kaderi paylaşınca birincilik Ahlmann’ın oldu.

Parkurun zorladığı isimlerden Alman Katrin Eckermann da atı Firth of Love ile tehlikeli bir şekilde düşünce parkurdan ambulans ile götürülmek zorunda kaldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Christian Ahlmann Aachen Grand Prix'sinde Ustalığını Ortaya Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement