Ciritçiler tozu dumana kattı - Son Dakika
Spor

Ciritçiler tozu dumana kattı

Erzurum'da oynanan atlı cirit maçları, sıcak ve tozlu havaya rağmen nefes kesici bir mücadeleye sahne oldu. Sporcuların ve atların performansı izleyicileri etkiledi. Ancak sahanın tozlu olması oyunculara ve atlara zor anlar yaşattı. Seyirciler, sahanın maçtan önce sulanmasını talep etti.

14.08.2023 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ciritçiler tozu dumana kattı

ERZURUM - Anadolu'da "Atasporu" olarak ifade edilen ve dört mevsim oynanan cirit maçları yine nefes kesti. Erzurum'da sıcak ve tozun birbirine karıştığı sahada sporcuların ve atların performansı ise göz doldurdu.

Varlığını ve heyecanını kaybetmeden sürdürülen geleneksel spor dallarının en önemlilerinden biri olan atlı cirit, Erzurum'da hem oynanmaya hem de izlenmeye devam ediyor. Erzurum Cirit Sahası'nda Sancak Atlı Spor Kulübü ve Dadaş Atlı Spor Kulübü arasında oynanan atlı cirit dostluk müsabakası, yine cirit meraklılarının ilgisini çekti.

Sıcak havaya rağmen sporcuların ve atların yürekleri ağızlara getiren hareketleri sıkça alkış aldı. Erzurum'da dört mevsim oynanan cirit maçları özellikle yaz aylarında sahanın tozlu olmasından dolayı zaman zaman oyunculara ve atlara zor anlat yaşattı. Bazı seyirciler bu duruma tepki göstererek sahanın maçtan önce sulanmasının daha iyi olacağını dile getirdiler. Bu arada maçtan kısa bir süre önce saha kenarında bulunan devasa fıskiyelerle sahanın ıslatıldığı ancak 34 derecede çokta etkili olmadığı gözlendi.

Ciritçiler tozu dumana kattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ciritçiler tozu dumana kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement