Coğrafya Profesörü Milli Takımda - Son Dakika
Spor

Coğrafya Profesörü Milli Takımda

Coğrafya Profesörü Milli Takımda

Yeşil Burun Adaları Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörlüğü görevine coğrafya profesörü Felisberto Cardoso'nun getirildiğini açıkladı.

15.02.2014 15:40

Manzaroli dönemi başlıyor

Yeşil Burun Adaları Milli Takımı teknik direktörlüğü görevine bir coğrafya profesörü olan Felisberto Cardoso getirildi.

Aslında bu durum küçük Afrika ülkesi için alışılmadık değil. Milli takımla muazzam bir başarıya imza atarak FIFA sıralamasında 108 numaradan 35 numaraya yükselten önceki teknik direktör Lucio Antunes de bir hava trafik kontrolörüydü ve şarkı söylüyordu.

Ülkeninin uluslararası havaalanı Sal'da trafik kontrolörlüğü yapan Lucio Antunes, futbolda adı pek duyulmamış ülkeye Afrka Uluslar Kupası'nda final oynatarak çok büyük bir başarıya imza atmıştı. Antunes, geçen yıl turnuvada çeyrek finale yükseldikleri maçtan sonra ise basın mensuplarına şarkı söylemişti.

Turnuvadaki başarısından sonra Antunes, Angola ekibi Progresso Sambizanga'dan gelen iş teklifini değerlendirdi ve milli takımdan ayrılmaya karar verdi.

Göreve gelen ve aynı zamanda Antunes döneminde yardımcılığı da üstlenen Felisberto Cardoso, Beto olarak biliniyor üniversitede ders verirken bir yandan da Sporting Praia'nın teknik direktörlüğünü yapıyordu. Ligde üç kez şampiyonluğa ulaşan Cardoso, yeni görevindeki ilk maçına 5 Mart'ta Lüksemburg karşısında çıkacak.

Yeşil Burun Adaları, FIFA'nın Şubat 2014 sıralamasında 8 basamak yükselerek 27. sıraya yerleşmişti. Türkiye ise aynı sıralamada 3 basamak yükseldi ve 42. sırada yer alıyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Coğrafya Profesörü Milli Takımda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement