Çok Özel ve Sıra Dışı Bir Detayın Hikayesi: - Son Dakika
Spor

Çok Özel ve Sıra Dışı Bir Detayın Hikayesi:

Çok Özel ve Sıra Dışı Bir Detayın Hikayesi:

Devasa futbol piyasasında her ülkeden istediğiniz futbolcunun bilgisine kolaylıkla ulaşılan bir dönemde çok ilginç detayın haberi Orta Asya'dan geldi.

30.11.2016 13:30  Güncelleme: 13:32

Dünya futbolu ve futbolcusu artık internet sayesinde herkesin bit tık ötesinde.

Türkiye'nin uluslararası arenada adından en çok söz ettiren Futbol Menajerlik Şirketlerinin başında gelen KTS SPORTS 'ın Yönetim Kurulu Başkanı Tolgahan Tuğlu son Asya seyahatinden Türk futbolunun adeta ders çıkarması gereken ilginç bir detayı paylaştı. Tuğlu"Son senelerde Asya Futbol Federasyonlarıyla işimiz icabı yoğun temaslarımız oldu. Asya Futboluna baktığımızda özellikle Malezya ve Endonezya futbolunun iyi bir çıkış yakaladığını görüyoruz. Tabi ki bu ivme henüz Avrupa seviyesinde değil, daha çok uzun yol kat etmeleri gerekiyor. Bu seyahatlerimizde bizim de gözümüze batan özel futbol adamlarına dikkat çekmek istiyorum. Mashiedee Sulaiman Asya futbolunda "Mucize Kondisyoner" olarak tanınıyor. Birçok Asya ülkesinde görev aldı ve başarılı oldu. Hem de çok başarılı. Hali hazırda tüm kategorilerde Malezya Milli Takımlarının kondisyoneri olarak görev yapıyor."

Asya futbolunun kendisine Avrupa futbolunu örnek alarak başarı için altyapıdan ve sağlam spor adamları yetiştirmekten işe başladığını belirten Tuğlu, konuşmasında Türkiye'de hiçte önem verilmeyen kondisyonerlere dikkat çekiyor. Başarılı Spor Adamına göre Asya Seyahatlerinde gözüne en çok bu detay çarpmış."Asya futbolu diyoruz ama altyapı olarak bizi geçmiş durumdalar. Çünkü oyuncularının sakatlık sayıları yok denecek kadar az. Çok bilimsel ve sıradışı çalışıyorlar. Asya futbolu, sporcu sağlığı açışından başarıyı yakalamış. Türkiye de faaliyet gösteren futbol kulüplerine ama özelikle İstanbul Takımlarına nacizane bir önerim olacak. Türk futbolunun sakatlıklar konusunda çok sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Mashiedee'nin bu yönüyle Türk futboluna çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Futbolda başarının oyuncu kalitesine bağlı olmadığının en büyük örneği bence Malezya Futbolu. Teknik Ekipin güçlü olmasının yanında futbolcu sağlığınada çok önem vermeliyiz. Biz de KTS olarak futbolcu transferlerinin yanında, futbolumuza katkı sağlayacak her türlü girişimlerde bulunuyoruz. Bilgi ve becerimizi, yaşadığımız deneyimleri ve gözlemlerimizi Türk futboluna aktarmaya devam edeceğiz"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Çok Özel ve Sıra Dışı Bir Detayın Hikayesi: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement