Da Costa, Gol Yollarında Birçok Forveti Solladı - Son Dakika
Spor

Da Costa, Gol Yollarında Birçok Forveti Solladı

Da Costa, Gol Yollarında Birçok Forveti Solladı

Ligin flaş ekiplerinden Sivasspor'un stoperi Da Costa, ligde attığı 4 golle birçok forveti ve ofansif oyuncuyu geride bıraktı 9 kez fileleri havalandıran Chahechouhe'den sonra Sivasspor'un e...

11.12.2013 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERHAT ZAFER - Sivas spor'un stoperi Manuel da Costa, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 14. hafta itibarıyla en fazla gol atan defans oyuncusu olarak kayıtlara geçti. Forma giydiği 11 maçta 4 gole imza atan da Costa, Türkiye'de top koşturan birçok forveti ve ofansif oyuncuyu geride bıraktı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Sivasspor'un, sezon başında Portekiz Premier Lig takımlarından Nacional'dan transfer ettiği 27 yaşındaki Fas asıllı stoper da Costa, 3 yıllık sözleşme imzaladığı kırmızı-beyazlı ekipte ligde geride kalan 14 haftada 11 maçta görev yaptı.

Kart cezası nedeniyle Gaziantepspor, Kayseri Erciyesspor ve Medical Park Antalyaspor maçlarında forma giyemeyen da Costa, Eskişehirspor, Kasımpaşa, Elazığspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında 1'er kez fileleri havalandırdı.

Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos'un kadrodaki vazgeçilmez isimlerinden biri olan ve özellikle uzak mesafeden attığı şık gollerle dikkati çeken da Costa, performansıyla teknik heyetin, takım arkadaşlarının, kulüp yöneticilerinin ve taraftarların beğenisini topladı.

Önemli isimleri geride bıraktı

Ligde attığı 9 golle Beşiktaşlı Almeida ile gol krallığı yarışında ilk sırayı paylaşan Fas asıllı Aatif Chahechouhe'den sonra Sivasspor'un en fazla gol atan futbolcusu olan da Costa, Sivasspor'da 2'şer gole imza atan forvet oyuncuları John Utaka ve Rafik Djebbour'un yanı sıra Spor Toto Süper Lig'deki diğer takımlarda top koşturan Sebastian Pinto, Theofanis Gekas, Michael Eneramo, Necati Ateş, Ryan Babel, Sinan Kaloğlu, Gökhan Ünal, Hasan Kabze, İlhan Parlak, Mert Nobre, Henri Bienvenu, Lomana Lualua, Diomansy Kamara, Björn Vleminckx, Joseph Akpala, Leony Kweuke, Tabare Viudez, Promise İsaac ve Tita ile sakatlıkları nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalan Jaja ve Bobo gibi birçok ismi geride bırakmayı başardı.

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ve Trabzonspor'un tecrübeli oyuncusu Florent Maluda gibi 4 gole imza atan da Costa, sergilediği futbol ve attığı gollerle spor kamuoyundan alkış aldı.

"Fırsatları değerlendiriyorum"

Manuel da Costa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gol atma konusunda şanslı olduğunu belirterek, "Forvet oyuncularıyla kendimi kıyaslayamam. Maçlarda fırsatları değerlendiriyorum ve gol atıyorum. Beşiktaş maçında da iyi bir fırsat yakaladım ve bunu gole çevirdim" diye konuştu.

Uzak mesafeden attığı gollerle adından söz ettiren da Costa, bunun için özel bir çalışma yapmadığını belirtti. Teknik direktör Roberto Carlos'un şut çekmelerini istediğini dile getiren da Costa, fırsat buldukça kaleyi yokladığını, attığı gollerde takım arkadaşlarının katkısının büyük olduğunu ifade ederek, "Roberto Carlos bana güveniyor ve takıma geldiğim günden itibaren forma şansı veriyor. Bu güveni boşa çıkartmamak için gol atmam ve takıma faydalı olmam lazım. Elimden geleni yapıyorum" dedi.

Sivasspor'un ligde iyi bir konumda bulunduğunu vurgulayan da Costa, Carlos'un sezon başında belirlediği Avrupa kupalarına katılma hedefine ulaşmak için takım olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Da Costa, Gol Yollarında Birçok Forveti Solladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement