Daum Fenerbahçe'de Kaldı - Son Dakika
Spor

Daum Fenerbahçe'de Kaldı

Daum Fenerbahçe\'de Kaldı

Fenerbahçe yönetimi, teknik direktör Christoph Daum ile devam etme kararı aldı.

18.06.2010 02:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe yönetimi, teknik direktör Christoph Daum ile devam etme kararı aldı.

Fenerbahçe Yönetimi ile Daum ve yardımcıları arasında bugün gerçekleşen toplantı sonrasında çıkan karar tüm kamuoyunu şaşırttı...

Daum'un kalan 2 yıllık sözleşmesinin devam ettiği ve yardımcılarından sadece Roland Koch'un görevde kaldığı açıklanırken bu durum ortaya yeni tartışmalar attı.

Yapılan toplantıda "Yardımcılarını istemiyoruz" denmesine rağmen Daum'dan "Farketmez, ben böyle de çalışırım" cevabı alan Sarı-Lacivertli yönetim yıldırma politikasında şimdilik sonuç alamadı.

Yöneticiler; "Yardımcılarını istemiyoruz" denmesinin ardından Daum'dan "Bu saçmalık. O zaman ben de yokum" yaklaşımını beklerken, Alman hocanın umursamaz tavırları sıkıntı yarattı.

Öte yandan yardımcılarının görevden alınması "Seni istemiyoruz. Bırak git !.." şeklinde bir mesaj olarak algılanırken, deneyimli teknik direktör olan ve Türkiye'yi çok iyi tanıyan, Türk yöneticileri ve sistemi çok iyi bilen Daum bu oyuna gelmeyerek şimdilik hamlesini doğru yaptı. Yüksek tazminat bedeli nedeniyle, yaklaşık 6.5 milyon Euro nedeniyle Daum'u görevden alamayan yönetimin Alman hocanın gitmesini beklemesi ise Fenerbahçe'ye zaman kaybettirecek.

Sportif Direktörlüğe bağlı olarak çalışacak olan ve sağlık kontrolünden geçmesi istenen Daum'un bu şartları dahi kabul etmesi niyetini açıkça ortaya koyarken, Alman hocadan son olarak; "Bir şekilde ortada anlaşalım. Bu saçmalıkta ben çalışmam. Bana ve ekibime uygun bir şey önerin ve ben gideyim" yaklaşımı beklenirken, bu durumla da karşılaşılmayınca yönetim şimdilik sabırla bekleyişini sürdürüyor.

İşte Fenerbahçe yönetiminden yapılan açıklama

"Teknik Direktörümüz Christoph Daum ile bu sabah kulüp binamızda önümüzdeki sezona ilişkin bir görüşmede bulunulmuştur.

Görüşmede Sayın Daum'la, sözleşmesi ile sınırları belirlenmiş görevleri ve bu görevlere ilişkin ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmenin sonucunda, Sayın Daum'un çalışmasının sözleşmeyle belirlenmiş çerçevede ve geçen sezonun başından bu yana uygulanan Sportif Direktörlük modeline bağlı kalınarak yürütüleceği kendisine bildirilmiştir.

Ayrıca, Sayın Daum'la yapılan değerlendirmenin ardından Yardımcı Antrenör Ayhan Tumani, Kaleci Antrenörü Holger Gehrke ve BT Uzmanı Marcel Daum'un kulübümüzle ilişiklerinin kesilmesi kararlaştırılmıştır.

Basında Sayın Daum'a atfen çıkan haberlerle ilgili; Sayın Daum haberlerin tamamının uydurma ve yalan olduğunu beyan etmiş, bunun üzerine kendisinden yönetimimize yazılı bilgi vermesi istenmiştir.

Sayın Daum önümüzdeki günlerde basında yer alan ve kendisinin yalan olduğunu ifade ettiği haberlerle ilgili olarak da bir basın toplantısı yapacaktır.

Yarından itibaren kendisinden istenilen sağlık kontrollerinden geçecek olan Sayın Daum, Samandıra Can Bartu Tesisleri'mizdeki mesaisine kesintisiz olarak başlayacaktır."

DAUM : "TÜM YARDIMCILARIMLA DEVAM ETMEK İSTİYORDUM

Fenerbahçe yönetiminin yola devam kararı aldığı teknik direktör Christoph Daum, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli yöneticilerle bugün yaptığı toplantıda, Fenerbahçe'nin geleceği için birlikte çalışmayı görüştüklerini ifade eden Daum, "Yönetim ile yaptığımız görüşme sonucu birlikte çalışmaya devam etme kararı aldık. Yarın işimin başında olacağım. Fenerbahçe için yapacak çok şey var. Fenerbahçe'nin geleceği için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Sarı lacivertli yönetimin, Roland Koch'un dışındaki tüm yardımcılarıyla yollarını ayırmasıyla ilgili olarak da Alman teknik adam, "Aslında ben herkesle devam etme isteğindeydim. Fakat yönetim bunu kabul etmedi. Yönetimin kararına saygı duyarım" şeklinde konuştu.

Daum toplantının ardından şunları söyledi:

"Görüşmemi yaptım. 2 yıl daha görevimin başındayım. Yarın 9'dan itibaren çalışmalarıma devam edeceğim. Fenerbahçe ile iki yıllık sözleşmem var. 2 yıl boyunca Fenerbahçe teknik direktörü olarak kalacağımı umut ediyorum. Bugüne kadar hakkımda çok haber yapıldı. Çok spekülasyon oluştu. Ancak bugün de sorularınızı yanıtlamayacağım, sadece açıklama yapıyorum. Başkanla da görüştükten sonra tüm spekülasyonlar son bulmuş oldu. Benim görevden alınıp başkasının yerime geleceği yönünde yapılan tüm haberler çürümüş oldu. Ben Fenerbahçe için çalışıyorum. Fenerbahçe ile ilgili ileriye dönük çok iyi planlarımız var. Çok iyi projelerimiz var. Bunları yerine getirmeye çalışacağım."

Alman hoca, basın mensuplarının hiçbir sorusuna cevap vermezken açıklama yapmaları gerektiğinde bunu medya ile paylaşacaklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam, "Bundan sonra benimle ilgili öğrenmek istediğiniz bir şey varsa lütfen beni arayın. Müsait olduğum sürece size cevap veririm" diyerek üçüncü şahıslara başvurulmamasını rica etti.

Daum, basın mensuplarının "Aykut Kocaman ile aranızdaki çalışma işbirliği nasıl olacak?", "Kamp programını belirlediniz mi?", "Transfer çalışmaları yapılıyor mu ve bizzat içinde misiniz?" sorularını yanıtsız bıraktı.

Daum daha sonra tüm yardımcıları ve ekibinde bulunan oğlu Marcel ile birlikte öğle yemeği yedi.

Uğur DEMİRKIRDI- Atilla ÖZDEMİR/ İSTANBUL- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Daum Fenerbahçe'de Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement