Değirmenönü Spor Salonu Hizmete Açıldı - Son Dakika
Spor

Değirmenönü Spor Salonu Hizmete Açıldı


Değirmenönü Spor Salonu Hizmete Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Temeli 5 Ay Önce Atılan Değirmenönü Spor Salonu, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

18.10.2010 21:06

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli yaklaşık 5 ay önce atılan Değirmenönü Spor Salonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kentin her köşesinin adeta şantiyeye döndüğünü belirten Başkan Recep Altepe, Bursa'nın sporda da öncü bir kent olması için yatırımlarının sürdüğünü vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'sağlıklı yaşanılabilir bir kent' hedefi doğrultusunda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yaptırdığı bir spor tesisini daha Bursa'ya kazandırdı.

Vali Orhan Taşanlar İlköğretim Okulu yanındaki salonun açılış törenine Başkan Altepe'nin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürvekili Necmettin Esen, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

"Yapılacak çok işimiz var"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada hızla büyüyen Bursa'nın sıkıntılarının çok olduğunu hatırlatarak, altyapıdan spora, tarihi kültürel mirastan çevreye kadar her alanda yatırımlarının artarak devam edeceğini vurguladı.

Sadece altyapıya her yıl 150 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, "Restorasyon çalışmalarımız da sürecek, altyapı yatırımlarımız da sürecek. Bursa'da bugüne kadar eksikliği hissedilen ne varsa bu dönemde büyüt sorunların üzerine giriyoruz. Bu nedenle de Bursa'nın her köşesi bir şantiye görünümüne büründü. Yapılacak daha çok işimiz var. Kararlılıkla bu yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

7'den 70'e herkese spor imkanı

Sağlıklı kentlerin ancak sağlıklı bireylerden oluşabileceğini dile getiren Başkan Altepe, bu nedenle spor yatırımlarına da büyük verdiklerini kaydetti. Yıldırım ilçesinde Eğitim Spor Salonu'nun ardından Değirmenönü Spor Salonu'nu da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, Vakıfköy tesislerinin yenilendiğini, Yunusemre Spor kompleksi, Erikli Yüzme Havuzu, Atıcılar Futbol Sahaları gibi birçok tesisin de kısa sürede hayata geçirileceğini vurguladı.

Hizmete açılan spor salonunun bölgedeki okulların yanı sıra halkında kullanımına açık olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "7'den 70'e halkımızın rahatlıkla kullanabileceği spor tesisleri, parklar, eğitim ve sağlık tesisi gibi sosyal donatı alanlarının tüm semtlerimizde olmanı hedefliyoruz. Bursa'nın her köşesinin sağlıklı, modern bir görünüme bürünmesi için çalışmalarımız sürecek" dedi.

Başkan Keskin'den müjde

Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla Yıldırım'ın kabuk değiştirmeye başladığını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de spor başta olmak üzere her alanda yatırımların süreceğini kaydetti.

İki dönemde 30'a yakın okul arsası ürettiklerini ve 70-80'lerde olan sınıf mevcutlarının 30-35'lere kadar düştüğünü dile getiren Başkan Keskin, Değirmenönü Mahallesi'nin hemen üst tarafından bulunan Orman Genel Müdürlüğü'ne tahsisli arazi üzerine futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile pazar yeri yapılması için çalışma başlattıklarını müjdeledi.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel de eğitime katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri spor salonunu hizmete açtı. Başkan Altepe ve protokol üyeleri basket atarak, salondaki ilk spor aktivitesini de gerçekleştirmiş oldu.

Değirmenönü Spor Salonu

Vali Orhan Taşanlar İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan spor salonu, 28.30m x 25.15m ebatlarında 712 metrekare alan üzerine inşa edildi. Toplam 426 metrekare oyun alanına sahip salonda basketbol, voleybol, hentbol, tenis, güreş, jimnastik gibi salon sporlarına uygun ölçü, teknik donanım ve malzeme altyapısı bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Değirmenönü Spor Salonu Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement