Derbi Maça Doğru - Son Dakika
Spor

Derbi Maça Doğru

Derbi Maça Doğru

Beşiktaş Kulübü ile taraftar grubu Forza Beşiktaş (Çarşı), Galatasaray derbisi öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda festival düzenleyecek Organizasyonun tanıtım toplantısı, Beşiktaş Integral Arena'da gerçekleştirildi

20.09.2013 16:55

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de bu hafta sonu Galatasaray ile yapacağı derbi karşılaşması, siyah-beyazlı taraftarlar için bir festivale dönüşecek.

Beşiktaş Kulübü ile siyah-beyazlı taraftar grubu Forza Beşiktaş'ın (Çarşı) birlikte hazırladığı organizasyonla, Galatasaray derbisi öncesinde Atatürk Olimpiyat Stadı'na bir festival alanı kurularak, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

"Derbifest" adıyla düzenlenecek organizasyonun tanıtım toplantısı, Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu, Forza Beşiktaş Genel Sekreteri Yunus Emre Yıldız, Forza Beşiktaş Basın Sözcüsü Borga Budak ve Forza Beşiktaş kurucu üyelerinden Ali Pektaş'ın katılımıyla Beşiktaş Integral Arena'da gerçekleştirildi.

Umut Kutlu yaptığı açıklamada, Galatasaray derbisi öncesi düzenlenecek festivalin, Türk futbolunda bir ilk olacağını vurgulayarak, "Taraftarımız Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bizi hiç yalnız bırakmadı. Galatasaray derbisi sportif anlamda büyük önem taşımakla birlikte, müthiş bir taraftar rekorunu da gündeme getirecek. Pazar günü  maçtan önce oraya gelenler taraftar için  festival alanı olusturulacak. Biz kulüp olarak sadece Forza Beşiktaş'tan gelen bu güzel öneriye destek verdik. Futbol tarihi açısından bu festival bir ilk olacak. Amacımız oraya gelen taraftarlara güzel bir gün geçirtmek" diye konuştu.

Forza Beşiktaş adına açıklama yapan isimlerden genel sekreter Yunus Emre Yıldız, "Beşiktaş bayrağı altındaki herkes bu organizasyon için emek gösterdi. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki zorlukların nasıl güzelliğe çevrildiğini göstermek istiyoruz" derken, basın sözcüsü Borga Budak ise, şunları söyledi:

"Forza BJK olarak, kulüple süreklı iletişim halinde olunca neler yapabileceğimizu bu festival alanında göstemek istiyoruz. Festival alanı, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kuzey tribünü önündeki helikopter pistine kurulacak. Oldukça geniş katılımlı, teknoloji odaklı bir organinazyon olacak. Toplam 25 bin metre karelik bir alanda gerçekleşecek festivalde, 76 bin 500 taraftarımız da yerini alacak. Festival alanından tüm gün yapılacak canlı yayınlar, katılımcıların video ve fotoğraf paylaşımına teşvik edilmesi, tüm Türkiye'nin festivale eşlik etmesine katkı sağlayacak. Biz sosyal medyayı oldukça etkili kullanan bir taraftarız. Festivalin ana özeti de sosyal medya olacak. Sosyal medya uzerınden 30 milyon kişiye sürekli bilgi aktarımı olacak. Festivalin genel kapsamını müzik ve eğlence oluşturuyor. Spor zaten sahada oynanacak.  Biz bir insanın ilgi alanına girecek her konuyu  kapsamaya calıştık. Biz, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın istendiği zaman kullanılabilir bir yer olduğunu göstereceğiz. En büyük amacımız inanların kaliteli vakit geçirmesini sağlamak."

Toplantıda, öğlen başlayacak etkinliklere katılmak için Beşiktaş taraftarları erken saatte Atatürk Olimpiyat Stadı'na davet edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement