Diyabetli Basketbolcuya "Şeker" Gibi Destek - Son Dakika
Spor

Diyabetli Basketbolcuya "Şeker" Gibi Destek

Diyabetli Basketbolcuya "Şeker" Gibi Destek

Uşak Sportif'in takım kaptanı ve diyabet hastası Alper Saruhan, sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyada sponsor çağrısına destek buldu Saruhan: "Twitter'dan çağrı yaparak sponsor desteği istedim çünkü 6 senedir diyabet hastasıyım ve bu şekilde basketbol oynuyorum.

20.02.2014 12:15

FATİH DOĞAN - Beko Basketbol Ligi takımlarından Uşak Sportif'in takım kaptanı ve diyabet hastası Alper Saruhan, sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyada sponsor çağrısına destek buldu.

Saruhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıl önce diyabet hastalığının belirtilerini yaşamaya başladığını ve kontrollerin ardından kendisine diyabet teşhisi konulduğunu belirterek, o zamandan bu yana profesyonel basketbol yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Gün içinde sık sık şeker ölçümü yaptığını anlatan Saruhan, şöyle konuştu:

"Bazen günde 20 kez ölçüm yapıyorum. Bana 55 gün için 4 kutu test çubuğu veriyor, bunun içinde de 200 test çubuğu bulunuyor. Çok sık ölçüm yaptığım için bana yetmiyor. Bazen kendi imkanımla alıyorum. Bu nedenle Twitter'dan çağrı yaparak sponsor desteği istedim, çünkü 6 senedir diyabet hastasıyım ve bu şekilde basketbol oynuyorum. Buna da insanlar kayıtsız kalmadı ve çok fazla destek aldım. Herkese teşekkür ederim."

Kendisi gibi diyabet hastası olduğu halde spor yaşamına devam etmek zorunda olanların bulunduğunu anlatan Saruhan, bu rahatsızlığın gençlerin spor yapmasına engel olmadığını kaydetti.

Test çubuklarına ömür boyu sponsor bulundu

Saruhan, bir firmanın kendisine ömür boyu sponsor olduğunu bildirdi.

Bunun yanı sıra Metabolik Cerrahi Derneği'nin de tüm sağlık hizmetlerine bir yıllık sponsor olduğunu aktaran Saruhan, "Bu benim için çok sevindirici. Gözüküyor ki diyabet benim hayatıma engel teşvik etmiyor. Profesyonel hayatta bir sporcunun olması gereken tüm değerlerim ve sonuçlarım o şekilde. Sponsor aradığım süre içerisinde 'diyabetimben.com' sitesindeki arkadaşlar bana destek oldular, onlara ve sponsorlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Diyabetli Basketbolcuya 'Şeker' Gibi Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement