Diyarbakır Bağlar Belediyesinden Milli Takıma 3 Oyuncu - Son Dakika
Spor

Diyarbakır Bağlar Belediyesinden Milli Takıma 3 Oyuncu

Diyarbakır Bağlar Belediyesinden Milli Takıma 3 Oyuncu

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı'nın üç oyuncusu, Türkiye Basketbol Yıldız B Milli Takım aday kadrosuna davet edildi.

02.10.2013 14:14  Güncelleme: 14:16

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, 2015 yılında düzenlenecek olan Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı'ndan Aleyna Çelik, Şeval Ercan ve Evin İkto Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı.

"ARTIK DİYARBAKIR DENİNCE AKLA BASKETBOL GELİYOR"

Haberi ilk duyduğunda şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Bağlar'ın yıldızlarından Aleyna Çelik, çok heyecanlı olduğunu ve Bağlar Belediyesi'ni Milli Takımda hak ettiği şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Türkiye'de eskiden Diyarbakır denilince kimsenin aklına basketbolun gelmediğini dile getiren Çelik, "Doğu da basketbol herkesin çok sıcak baktığı bir spor dalı değildi. Özellikle biz kızlar için çok daha can yakıcıydı. Ama bu gün bölgede basketbol denilince herkes Bağlar Belediyesi'ni gösteriyor. Herkes buraya gelmek istiyor" diye konuştu. Çelik, "Belediyemizin bize sunduğu imkânlarla kentimize de birçok başarılar getirdik. Bu sene yaşımız küçük olduğundan ötürü Türkiye Yıldız Kızlar İkinci Ligi'ne katılamıyoruz, seneye o lige katılıp Diyarbakır'a yeni başarılar getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'nin büyük takımlarından teklif alsa da gitmeyeceğini sözlerine ekleyen Çelik, "Bağlar Belediyesi'nde kalmayı tercih ederim çünkü biz gerçekten çok iyi bir takımız, çok iyi bir aileyiz. Bu takımda olduğum için kendimden gurur duyuyorum" dedi.

Milli Takıma çağrılmanın takım olarak kendilerini sevindirdiklerini söyleyen Bağlar Belediyesi Yıldız Oyuncusu Şeval Ercan ise, "Bağlar Belediyesi'nin bize sunduğu imkânlar sayesinde biz üç arkadaş bugün Türkiye Basketbol Federasyonu Yıldız B Milli Takımı'nın aday kadrosu seçmelerine gitme hakkı kazandık" dedi. Şeval Ercan konuşmanın devamında şunları belirtti: "Kendimi çok mutlu hissediyorum. Verdikleri destekle bizi buralara getiren başta Belediye Başkanımız Yüksel Baran olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Onlar, biz Diyarbakır çocuklarına basketbolu sevdirdiler. Ve bu gün belediyemiz sayesinde Milli Takım'a davet ediliyoruz."

Bağlar Belediyesi'ne bağlı 5 Nisan Mahallesi'nde yaşamını sürdüren ve basketbolu Belediye çatısı altında öğrenen Evin İkto, Milli Takım'a çağıracağına dair hiç umudunun olmadığını belirterek, "Haberi ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Hala da etkisindeyim. O an ki duygularımı anlatamam. Mutluluktan ağladığımı hatırlıyorum sadece. Bugün bize bunları yaşatan başta spor kulübümüz olmak üzere herkese çok teşekkür ederim" dedi.

KIZILKAN: "ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SUZONA GİRİŞ YAPACAĞIZ"

Uzun zamandan beri bir ekip olarak çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Bağlar Belediyesi Spor Kulübü Eş Başkanı Selahattin Kızılkan, "Son dönemlerde zor kulvarlarda alınan başarılar bizim ne kadar iyi bir ekip olduğumuzun bir göstergesidir. Antep'te düzenlenen Akdeniz Yıldız Kızlar Basketbol Turnuvası'ndan alınan başarı bizi gerçekten çok mutlu etmiştir" dedi. Milli Takımı'nın daveti kendileri için çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Kızılkan şunları belirtti: "Bağlarlı kızlarımıza imkan sunulduğunda neleri yapabileceklerini bugün hepimize göstermişlerdir. Diğer basketbolcularımızla birlikte önümüzdeki hafta görkemli bir şekilde sezonun açılışını yapacağız. Basketbola verdikleri önemden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Biz her daim bu çocuklarımızın arkadasın da olacağız."

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakır Bağlar Belediyesinden Milli Takıma 3 Oyuncu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement