Diyarbakırlı Şeval Ercan Milli Takım Kadrosuna Seçildi - Son Dakika
Spor

Diyarbakırlı Şeval Ercan Milli Takım Kadrosuna Seçildi

Diyarbakırlı Şeval Ercan Milli Takım Kadrosuna Seçildi

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı'nın oyuncusu 14 yaşındaki Şeval Ercan, Yıldız Kız Milli Takım kampına çağrıldı.

11.12.2013 14:53

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı'nın oyuncusu 14 yaşındaki Şeval Ercan, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, 26-30 Aralık tarihleri arasında Bursa'nın Gemlik ilçesinde toplanacak Yıldız Kız Milli Takım kampına çağrıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, 2015 yılında düzenlenecek olan Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası'nın aday belirleme kadrosuna davet edilen Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı oyuncusu Şeval Ercan, Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı. Aralarında Galatasaray, Fenerbahçe gibi büyük takımların oyuncularının da bulunduğu ve Türkiye'nin birçok ilinden davet edilen basketbolcular arasında as kadroya seçilen Şeval Ercan, antrenmanlar için 26 Aralık'ta Bursa'nın Gemlik ilçesine gidecek. Bağlar Belediyesi sporcularından Zilan Gülsüm, Halime Vural'dan sonra kendi yaşıtları arasında Şeval Ercan da Bölgede Milli Takım kadrosuna alınan üçüncü basketbolcu oldu. Erken yaşta babasını kaybeden ve ev kadını annenin 4 çocuğundan biri olan Şeval Ercan, başarısının tesadüf olmadığını dile getirdi. Yıldız oyuncu Ercan, as kadroya seçilmesine şaşırmadığını belirterek, "Benim için sürpriz değil, bekliyordum. Çünkü verdiğimiz mücadelenin bir tür meyvesidir diye düşünüyorum" dedi.

'BÜYÜK TAKIMLARDAN AŞAĞI KALIR HİÇBİR YANIMIZ YOK'

Belediyenin spora sunduğu imkânları görmezden gelinemeyeceğini sözlerine ekleyen başarılı oyuncu, "Bu başarı bir aile olarak hepimizin başarısı olduğunu düşünüyorum. Böyle düşünürken kendimi çok daha fazla mutlu hissediyorum. Yapılan elemeler sonucunda oluşturulan ana kadroda bölgede seçilen tek kişi ünvanına da sahip oldum aynı zamanda. Bu gurur verici bir şeydir. Basketbolu Bağlar Belediyesi bünyesinde öğrendiğini ifade eden Ercan şöyle devam etti: "İlk geldiğimde on bir yaşındaydım. Belediye Başkanımız Yüksel Baran ve ekibinin katkıları sonucu buraya kadar geldim. Bunu yadsıyamam. İlk geldiğimde o sorumluluğu tek başıma kaldıracak yaşta değildim. Ailem ilk başlarda tereddütlü davrandı ancak Bağlar Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri ve biz Diyarbakır çocukları için sunduğu imkânları görünce oynamam için izin verdiler. Türkiye'de ün yapmış kulüplerden birçok transfer teklifleri aldım, alıyorum. Hepsine olumsuz cevap verdim nedeni ise Biz Bağlar Belediyesi Kız Basketbol Takımı olarak kentimizi en iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum. Ayrıca büyük takımlardan aşağı kalır hiçbir yanımız yok."

'KENTİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİNE İNANIYORUM'

Bağlar Belediyesi Kız Basketbol Antrenörü Remzi Atlı ise, haberi ilk aldığında gururlandığını söyleyerek, "Şeval Ercan basketbolcumuzun 2014-2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ülkemizi, Diyarbakır'ımızı ve Bağlar Belediyesi'ni çok iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Galatasaray, Fenerbahçe gibi büyük takımların oyuncularının seçildiği milli takım kadrosuna bölgemizde seçilen üçüncü sporcumuz. Bu bizi gururlandırıyor. Demek ki insan azametli çalışırsa meyvesini muhakkak alacaktır" şeklinde konuştu.

KIZILKAN: BELEDİYE OLARAK SPORDA BU SENE DAHA İYİ ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ

Belediye olarak spora yapılan yatırımların meyvesini topladıklarını sözlerine ekleyen Bağlar Belediyesi Spor Kulübü Eş Başkanı Sebahattin kızılkan, "Kızlarımızın başarısı spora yaptığımız yatırımlarda ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi bize. Biz bu sene Türkiye Şampiyonası'nın en büyük adaylarından biriyiz. Şeval oyuncumuzun Milli Takıma seçilmesi hem Diyarbakır hem de Bölge açısından önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak sporda bu sene iyi şeyler yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönlü. Hedefimiz bu sene sporun üç dalında da (futbol, yıldız kızlar basketbolu ve erkek basketbol) şampiyon olmak. Böylesi özverili bir takıma hem Basketbol Federasyonu'nun hem de yerel işadamlarının destek vermesini bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakırlı Şeval Ercan Milli Takım Kadrosuna Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement