Dragao 'Kahvecisi': 1-1 - Son Dakika
Spor

Dragao 'Kahvecisi': 1-1

Dragao \'Kahvecisi\': 1-1

UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu 4.

05.11.2010 00:08

UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu 4. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Porto ile Dragao Stadı'nda karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçta kazanan taraf çıkmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlik ile sona erdi.

Porto'nun golü 36. dakikada penaltıdan Falcao'dan gelirken; Beşiktaş'ın golü 62. dakikada Nihat Kahveci'den geldi. Nihat Kahveci'nin golü belki de son yılların en güzel gollerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Porto'da Rodriguez karşılaşmanın 58. dakikasında kırmızı kart gördü. Beşiktaş'ta ise İbrahim Toroman 66. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı gördü ve kalan dakikalarda temsilcimizi 10 kişi bıraktı.

Porto, Beşiktaş karşısında aldığı beraberliğin ardından 10, Beşiktaş ise 7 puana yükseldi. Beşiktaş kalan iki maçında CSKA Sofya ile deplasmanda; Rapid Wien ile Fiyapı İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

HAKAN YENİDEN KALEDE

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Porto ile yaptıkları maçta kaledeki tercihini Hakan Arıkan'dan yana kullanırken, tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber'i 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Bu sezon Avrupa kupalarında henüz forma şansı bulamayan Rüştü, Porto karşısında da kaleyi Hakan'a bıraktı. Schuster'in kadroya dahi almadığı Rüştü'nün yerine genç kaleci Umut Kaya yedek olarak soyundu.

Bernd Schuster, bu akşamki maçta İstanbul'da olduğu gibi kalede Hakan Arıkan'a görev verdi. UEFA Avrupa Ligi'nde Porto ile İstanbul'da yapılan karşılaşmanın yanı sıra Spor Toto Süper Lig'deki Manisaspor karşısında hatalı goller yiyen Hakan, 3 maç aradan sonra kalesini Rüştü'den teslim aldı. Porto maçının ardından ligdeki Kayserispor maçının kadrosunda yer almayan ve Mersin İdmanyurdu ile Sivasspor maçlarında yedek soyunan Hakan, diğer grup maçlarında olduğu gibi 4. karşılaşmada da sahada yer aldı.

ZAPOTOCNY YEDEK, ERSAN İLK 11'DE

Teknik direktör Schuster, bir sürprizi de savunmada yaptı ve ilk maçta yaptığı hatayla takımın 2. golü yemesine neden olan Çek oyuncu Zapotocny'yi Sivasspor mücadelesinde olduğu gibi yedek soyundurdu. Yedek Zapotocny'nin yokluğunda savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte genç oyuncu Ersan Gülüm görev aldı. (A) Milli Takım formasıyla sakatlanan ve uzun süre takımını yalnız bırakan Mehmet Aurelio, sakatlığının geçmesinin ardından Porto maçıyla ilk 11'deki yerine döndü. Porto ile İstanbul'daki maçta ilk 11'de sahaya çıkan Necip, bu akşamki karşılaşmada yedekler arasında yer alırken, Aurelio bu oyuncunun yerine ilk 11'de forma giydi ve rakip takımın ataklarını orta sahada engellemeye çalıştı.

PORTO'DA HULK VE FALCAO İLK 11'DE

İlk maçta Beşiktaş'ı 3-1 yenen Porto'nun teknik direktörü Andre Villas Boas, Dragao Stadı'ndaki karşılaşmada ise 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. İstanbul'daki karşılaşmada kırmızı kart gören Maicon ve Fernando'nun yanı sıra bu akşamki karşılaşmada Joao Moutinho'nun yerine Guarin, Fucile ve Micael ilk 11'de şans buldu. Teknik direktör Boas, hafta sonu Benfica ile yapacakları önemli maç nedeniyle Beşiktaş karşısına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkacağı yönündeki beklentilerin aksine ilk maça yakın bir kadroyu sahaya sürdü. Porto'nun ileri ucunda İstanbul'da 2 gol atan Hulk'un yanı sıra takımının diğer golünü kaydeden Falcao görev aldı.

MÜCADELE VAR, POZİSYON YOK!

Karşılaşmaya hızlı başlayan temsilcimiz Beşiktaş, özellikle Guti'nin öldürücü ara paslarını kullanarak Porto savunmasının arasına uzun toplarla Helton'un koruduğu kaleyi yoklamayı başladı. İşte o organizasyonlardan birinde dakikalar 3'ü gösterdiğinde Bobo, bir anda kaleci Helton ile karşı karşıya kaldı! Gol dedik, ayağa kalktık ama Helton; müthiş bir zamanlama ile müdahale ederek Bobo'ya gol izni vermedi. Tempo olarak vasatı aşmayan ancak mücadele gücü standartların üzerinde olan kritik karşılaşmanın ilk 30 dakikalık bölümü pozisyon açısından oldukça kısır geçti.

TARTIŞMALI BİR PENALTI KARARI

Dakikalar ilerledikçe orta alanda Beşiktaş'a baskı kurarak Guti'nin topla buluşmasını engelleyen Porto, Hulk ve Falcao ikilisinin süratini de kullanarak kontraataklarla Hakan Arıkan'ın korduğu kaleyi yoklasa da bu atak girişimlerinden tabelayı değiştirecek bir sonuç çıkmadı. İlk yarının son bölümünde orta alanın kontrolünü eline geçiren Porto, uzun toplarla Beşiktaş kalesine yüklenmeye başladı! Dakikalar 35'i gösterdiğinde Hakan Arıkan ile Falcao ceza sahasında karşı karşıya kaldı; Falcoa bir anda kendisini yer buldu! Orta hakem bekledi, çizgi hakemi penaltı olduğunu belirtti! Yıkıldık... Porto, tartışmalı bir penaltı kararı sonrasında Falcao ile tabeladaki skoru 1-0'a getirdi ve iki takım da soyunma odasına bu skorla gitti.

HOLOSKO HAMLESİ...

Karşılaşmanın ikinci yarısına Tabata - Holosko değişikliği ile başlayan Bernd Schuster, Guti'yi ise hücum hattına biraz daha yaklaştırdı. İkinci yarının hemen başında rakibinden baskı yiyen Beşiktaş, buna rağmen Guti'nin hazırladığı pozisyonlarla Nihat ve Bobo ile Helton'un koruduğu kaleyi yokladı. Mücadelenin büyük bir bölümü Porto'nun kontrolünde geçerken, Beşiktaş kendi yarı alanında kontrollü bir şekilde oynamaya çalıştı. Beşiktaş, sahasında kalıp, rakibin kontra ataklarını engellemeye çalışırken, topa sahip olduğu anda da hızlı bir şekilde rakip kaleye inecek şekilde oynadı. Tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da mücadele gücünün ön plana çıktığı kritik mücadelede Porto'nun kontraataklarda Hulk ve Falcao ile gol girişimleri sonuç vermedi.

İKİ KIRMIZI VE NİHAT...

Mücadelenin 58. dakikasında İbrahim Üzülmez ile yaşadığı gerginlik sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Rodriguez, Beşiktaş'ın beraberlik umutlarını arttırdı. Bu pozisyondan sonra rakip kaleye yüklenen Beşiktaş, Holosko ile direğe takıldı! Ardından baskı bitmedi, bu kez Nihat Kahveci sahneye çıktı ve sağ çaprazdan müthiş bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Dakikalar ilerledikçe yükselen tempo, tansiyonu yüksek bir maçı da beraberinde getirdi! Bu kez dakikalar 66'yı gösterdiğinde İbrahim Toroman ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve yeşil zemin üzerindeki sayılar eşitlendi.

Oyunun son bölümlerinde Porto'nun orta alanda kontrolü kaybetmesini iyi değerlendiren Beşiktaş, Bobo, Nihat ve Holosko ile Helton rahatsız etti; direkler izin vermedi! 78. dakikada nefesler tutuldu! Porto'da Ruben altı pasta vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak Hakan Arıkan'ın üzerinden geçti, fileler ile buluşurken; Ersan son anda çizgide ayak koydu ve maçın kaderini değiştirdi. Kalan dakikalarda tebaladaki skor değişmedi ve temsilcimiz Beşiktaş Dragao Stadı'ndan istediğini alarak ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada Nihat'ın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Bobo, ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak Bobo'nun geç kaldığı andaki etkisiz vuruşunda, kaleci Helton meşin yuvarlağı kontrol etti.

5. dakikada Porto'nun sağ çaprazdan kazandığı serbest atışı kullanan Hulk, yerden sert bir vuruş yaptı, kaleci Hakan, meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

18. dakikada Hulk'un yerden pasında savunmanın arkasında topla buluşan Falcao, ceza alanına girdiği anda vurdu. Ancak geriden gelen Ersan'ın müdahalesiyle bu oyuncu istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak üstten auta gitti.

28. dakikada İbrahim Üzülmez'in hatalı pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topu yakalayan Falcao'nun aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

35. dakikada orta sahadan savunmanın arkasına atılan topa yönelen Falcao, ceza sahasında kaleci Hakan tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

36. dakikada penaltı atışını kullanan Falcao, topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısını da Porto, 1-0 önde kapadı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) BİRAZDAN...

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Dragao 'Kahvecisi': 1-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement