Dünya Yıldızlarının Bağış Maçına Doğru - Son Dakika
Spor

Dünya Yıldızlarının Bağış Maçına Doğru

Antalyaspor'un Kamerunlu yıldız futbolcusu Samuel Eto'o'nun kurduğu vakıf tarafından 16 Temmuz'da Antalya'da düzenlenecek ve Messi, Neymar, Suarez, Hazard, Iniesta gibi dünyaca ünlü futbol yıldızlarını buluşturacak yardım maçını 33 bine yakın seyircinin izlemesi bekleniyor.

09.07.2016 11:42

Antalya spor'un Kamerunlu yıldız futbolcusu Samuel Eto'o'nun kurduğu vakıf tarafından 16 Temmuz'da Antalya'da düzenlenecek ve Messi, Neymar, Suarez, Hazard, Iniesta gibi dünyaca ünlü futbol yıldızlarını buluşturacak yardım maçını 33 bine yakın seyircinin izlemesi bekleniyor.

Antalya Arena'daki özel maçla ilgili Samuel Eto'o Vakfından yapılan yazılı açıklamada, aralarında Messi, Neymar, Suarez, Maradona, Eden Hazard, Totti, Michael Essien, Xavi, JayJay Okocha, Pierre Emerick, Aubameyang, Iniesta ve Arda Turan'ın da bulunacağı çok sayıda yıldız ismin, Afrika'daki çocukların sağlık ve eğitim masraflarına destek olmak için Türkiye'ye geleceği ifade edildi.

Dünyaca ünlü futbolcuların, Türk karması ile özel bir maç yapacağı hatırlatılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğiyle oynanacak karşılaşmanın Türk turizmi açısından çok önemli bir etki oluşturacağı öngörülüyor. Karşılaşmayı, 33 bin kişinin izlemesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

Eto'o'nun ev sahipliğindeki organizasyon için 16 Temmuz akşamı Regnum Carya Golf&Spa Resort Otel'de dünya ve Türk futbolunun ünlü yıldızlarının yanı sıra seçkin bir davetli topluluğunun katılacağı bir de gala düzenleneceği bildirildi.

Geliri Samuel Eto'o Vakfına aktarılacak karşılaşmanın biletlerinin 5 kategoride satışa sunulduğu, biletlerin 7-17 yaş arası katılımcılara yüzde 30 indirimli olduğu ifade edildi.

Eto'o Vakfı, kara kıta Afrika'da çocukların yüzünü güldürüyor

Açıklamada, Antalyaspor'un yıldız oyuncusu Eto'o'nun, sahada hak ettiği hayranlığın yanı sıra sosyal yardım çalışmalarıyla da takdir topladığı vurgulandı.

Yıldız futbolcunun kendi adıyla kurduğu vakıf aracılığıyla sağlık, eğitim ve spor alanında Afrika kıtasındaki çocukların gelişimi için çalışmalar yürüttüğü dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Minimum sağlık ve hayatta kalma koşullarının sağlanması, sosyal entegrasyon için kaliteli eğitimin sunulması, eğitim bursları, kültürel faaliyetler ve çocukların spor becerilerini destekleme vakfın en önemli uğraşları arasında yer alıyor. Sosyal haklardan mahrum çocukların toplumda bir yer edinmesi için çabalayan vakıf, kara kıtada önemli projeleri de hayata geçiriyor. Ağız sağlığı bakımından sağlıklı okullar yaratılması, Kamerun'da ameliyatı zor yapılan önemli hastalıklardan mustarip çocuklara tıbbi destek sağlanması, HIV/AIDS konusunda farkındalık yaratılması, hastane ve kliniklere tıbbi ekipman alımlarının sağlanması sağlık alanında yapılan çalışmalardan birkaçı."

Eğitim alanında da çok önemli çalışmalar yürüten vakfın, yetenekli gençlerden oluşan "Fundersport gençleri" için ücretsiz spor eğitimi verdiğine de değinilen açıklamada, vakfın üniversite öğrencilerine burslar, okullara eğitim için bilgisayar ekipmanı temini, yetenekli genç oyunculara daha iyi eğitim ve daha çok fırsat sunmak amacıyla ABD ve Fransa'daki üniversitelerle ortaklık kurma gibi çok sayıda önemli faaliyeti de hayata geçirdiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Yıldızlarının Bağış Maçına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement