Dünyaca Ünlü Golfçüler Türkiye'de Buluşacak - Son Dakika
Spor

Dünyaca Ünlü Golfçüler Türkiye'de Buluşacak

Dünyaca Ünlü Golfçüler Türkiye\'de Buluşacak

Turkish Airlines Open golf turnuvası, dünyaca ünlü golfçüleri Türkiye'de bir araya getirecek.

20.09.2013 14:23

Turkish Airlines Open golf turnuvası, dünyaca ünlü golfçüleri Türkiye'de bir araya getirecek.

European Tour Final serisinin yarı finali olarak görülen Turkish Airlines Open golf turnuvası, The Montgomerie Maxx Royal'in ev sahipliğinde 7- 10 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

DÜNYACA ÜNLÜ GOLFÇÜLER BİR BİRİ İLE YARIŞACAK

Türkiye Golf Federasyonu, bu yıl düzenlenecek Turkish Airlines Open ile yeni bir başarıya daha imza atacak. Bu turnuvayla dünyaca ünlü golf yıldızları bir kez daha Türkiye'de bir araya gelecek.

Dünya sıralamasında ilk sırada yer alan Tiger Woods'un yanı sıra European Tour'un en başarılı 78 oyuncusu, 7 milyon Dolar ödüllü turnuvayı kazanmak için birbirleriyle çetin bir mücadele verecekler.

FİNAL ÖNCESİ EN YÜKSEK ÖDÜLLÜ TURNUVA

Turkish Airlines Open golf turnuvası, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkılarıyla 7-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Dubai'de gerçekleşecek final öncesi en yüksek ödüllü müsabaka olma özelliğini taşıyan Turkish Airlines Open'a Tiger Woods'un yanı sıra, tur sıralamasında yer alan 75 oyuncu katılacak. Ayrıca turnuvaya European Tour'daki profesyonel Türk oyuncu Hamza Sayın da katılacak.

Tiger Woods, 9 yıl sonra aradan geçtiğimiz yıl Turkish Airlines World Final'de yer almıştı. Gördüğü ilgi ve organizasyonun mükemmelliğinden çok etkilendiğini söyleyen Tiger Woods, bu yılki müsabakaya katılma sözü vermişti.

AHMET AĞAOĞLU: "TÜRKİYE'NİN EV SAHİPLİĞİ YAPMASI BÜYÜK GURUR"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, turnuvayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu büyük turnuvaya Türkiye'nin ev sahipliği yapması büyük gurur. Artık 21 golf sahamızın daha da artması gerekiyor. Bırakın İspanya ve Portekiz'i Avrupa'nın kuzeyindeki İsveç, orta Avrupa'da kışın olağanca gücüyle hüküm sürdüğü Polonya ve Çek Cumhuriyeti, tesis açısından bizden önde. Onları yakalamamız lazım" dedi.

Golf sporcularının 17 yaşına kadar Avrupalı rakiplerinden önde olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "Ne yazık ki sonradan sporcuların arkalarında kalıyorlar. Nedeni gayet basit. Önce yüksek öğretim araya giriyor, ardından da askerlik konusu. Devletimiz bu iki konuya kulak verirse sadece golf değil, tüm amatör branşlarda da Türk sporcusu ne yapacağını ortaya koyar" ifadelerini kullandı.

Dünya'nın en çok kazandıran sporunun golf olduğuna dikkat çeken Ahmet Ağaoğlu, "Sadece Amerika'da 197 milyar dolar bütçeleri var ve bundan gelir elde ediyorlar. Bu da Amerika bütçesinin yüzde 1'i demektir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünyaca Ünlü Golfçüler Türkiye'de Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement