Edirne'den İstanbul'a Fetih 153 Bisiklet Yarışları - Son Dakika
Spor

Edirne'den İstanbul'a Fetih 153 Bisiklet Yarışları

Edirne\'den İstanbul\'a Fetih 153 Bisiklet Yarışları

Edirne'den İstanbul'a Fetih 1453 etkinlikleri çerçevesinde ödüllü halk bisiklet yarışı yapıldı.

23.05.2013 13:10  Güncelleme: 13:23

Edirne Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Edirne'den İstanbul'a Fetih 1453 etkinlikleri çerçevesinde ödüllü halk bisiklet yarışı yapıldı.

Edirne Belediyesi önünden başlayarak, Migros kavşağında son bulan yarış, 3 ayrı kategoride yapıldı. 18 yaş altı, 18 yaş üzeri ve bayanlar kategorisinde düzenlenen yarışlarda dereceye girenler çeyrek altınla ödüllendirileceği belirtildi. Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Zekeriya Bayrak yarışla ilgili yaptığı bilgilendirmede, bisiklet sporunun gelişmesi için Edirne Valiliğinin destekleri olduğunu belirtti. Toplamda 30 bisikletçinin katıldığı yarışmalarda İstanbul bisiklet kulüplerinden de katılımlar olduğunu belirten Bayrak, "Şu anda iki tane aktif olan iki kulübümüz var. Mayıs ayının başında KAP yol yarışı planlıyorduk, fakat diğer etkinliklerle çakıştığından, bunu Eylül ya da Ekim ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Haziran veya Temmuz ayı içerisinde federasyonun da desteklediği Edirne'de dağ bisiklet yarışı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

BİSİKLETÇİLER SÜRÜCÜLERDEN SAYGI BEKLİYOR

Bisiklet yarışına halktan katılan 18 yaş altı bazı öğrenciler derece gibi bir iddiaları olmadığını belirterek amaçlarının yarışmaya katılmak olduğu ifade ettiler. Bisiklet sporunu gerçekleştiren sporcular, trafikte sürücülerin bisikletlere karşı daha saygılı olmaları gerektiği görüşünde birleştiler.

YARIŞTA DERECEYE GİRENLER ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yarışmada büyük mücadele veren sporcular arasında 18 yaş altı kategorisinde birinciliği Fatih Kaya alırken, ikinciliği Semih Atakan, üçüncülüğü de Enis Tekin aldı. 18 Yaş üstü büyük erkekler kategorisinde birinci Harun Bos olurken, ikinci Recep Bozkurt, üçüncü de Emre Tanyer oldu. Bayanlar kategorisinde ise yarışmaya iki yarışmacı katıldı. Birinci Ekin Zorlutuna olurken ikinci de Yeşim Şenses oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, yarın Selimiye Meydanı'nda yapılacak fetih etkinlikleri çerçevesinde verileceği belirtildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Edirne'den İstanbul'a Fetih 153 Bisiklet Yarışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement