"Eğer Cernat Olsaydı..." - Son Dakika
Spor

"Eğer Cernat Olsaydı..."

"Eğer Cernat Olsaydı..."

Röportaj: Hilmi SEVER hilmis@sporx.

12.01.2011 16:01

Röportaj: Hilmi SEVER

hilmis@sporx.com Geçtiğimiz sezondan bu yana bir takım Türkiye'nin gündeminde. Bank Asya'ya damga vuran ve tüm rekorları alt üst ederek Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor, Süper Lig'in de en fazla dikkat çeken takımlarından biri. Beklenenin aksine hiç bir bocalama yaşamayan ve sanki yıllardır Süper Lig'deymiş gibi mücadelesini sürdüren Karabükspor'un Kaptanı Bülent Bal editörümüz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı.

Kaptan ile Bank Asya'dan Süper Lig'e geçişi, takımın yıldız oyuncuları Emenike ve Cernat'ı konuştuk... Şimdi bu röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz: "NASIL BAŞLAYACAĞIMIZ ÖNEMLİ"

-Geçtiğimiz sezon Bank Asya'da da takımda olan futbolculardan birisin. Süper Lig'e böyle iyi bir başlangıç bekliyor muydunuz?

"Geçen sene şampiyon olduğumuzda da lige çok iyi başladık ve sonuna kadar iyi gitti. Bank Asya'da oynayan kadronun korunması ve üzerine yapılan takviyelerle Süper Lig'de de iyi bir çizgi tutturduk. İlk yarı itibariyle istediğimiz yerdeyiz diyebilirim. Ama önemli olan ligin ikinci yarısı çünkü daha zor geçecek. Bu nedenle kamp döneminde sıkı çalışıyoruz. Daha da iyi olmamız gerekiyor." -Peki Karabükspor ligin ikinci yarısında üst sıralara mı oynar, yoksa düşme korkusu mu yaşar?

"İkinci yarıya nasıl başlayacağımız çok önemli. İlk maçımız Manisa deplasmanında, orada alacağımız sonuç havaya yeniden girmemiz açısından önemli. İlk bir kaç haftada alacağımız sonuçlar hedeflerimizi de belirleyecektir. Ama öncelikli hedefimiz ligde kalacak puanları en kısa sürede toplamak. Daha sonraki hedefler kendiliğinden gelecektir. -Herkes Karabük'teki arkadaşlık ve rahat ortamdan bahsediyor...

Takım içindeki hava ve arkadaşlık bizim en önemli avantajımız. Herkes birbirini seviyor ve saygı duyuyor. Takımda tam bir kolej havası var. Karabük'te çok hareketli bir sosyal hayat yok ama oyuncular olarak günlük hayatta da hep birlikteyiz. Geçen sene bu birliktelik ile şampiyon olduk. Sezon başında gelen arkadaşlarımızın da Karabük'e uyumu çok iyi oldu." "EĞER CERNAT OLSAYDI..." -İlk yarıdaki tek olumsuzluk Cernat'ın sakatlığıydı. Bu sizleri nasıl etkiledi?

"Cernat özel yetenekleri olan bir futbolcu. Onun sakatlığı bizi biraz sarstı ama sonuçta sahaya 11 kişi çıkıyoruz. Eksikliğini tabii ki hissettik, o olsaydı daha üst sıralarda olabilirdik. Oyun sıkıştığı zamanda devreye giriyor ve maçı çözmede çok başarılı bir isim." -Ligin ilk yarısına damga vuran oyuncuların başında Emenike geldi...

"Gerçekten çok önemli bir yıldız. Böyle bir oyuncunun kadroda olması diğer takımlarla farkı da ortaya çıkarıyor. Cernat'ın da dönüşüyle ikinci yarıda daha seyri yüksek bir Karabükspor izletebiliriz." "TÜM SÜPER LİG TAKIMLARI EMENİKE'Yİ İSTER" -Emenike'nin bu kadar ön plana çıkması takım içinde huzursuzluk yaratıyor mu?

"Geçen sene de Emenike ön plandaydı kesinlikle bir huzursuzluk olmuyor. Biz takım oyununu iyi oynuyoruz ve takım oyununu iyi oynayan kulüplerde santrafor ön plana çıkar. Golü atan kişi dikkat çeker ki Emenike çok yetenekli bir oyuncu ve Süper Lig'de tüm takımlar onu kadrosunda görmek ister. Karabükspor'a maçlar ve puanlar kazandıran bir oyuncu. Oynadığımız güzel futbolu Emenike sonuca ulaştırıyor."

- Sezon başında 17-18 oyuncu transfer edildi. Bu kadar fazla transfer sende kadroya girme korkusu yaşattı mı?

"Evet çok fazla transfer oldu ama sonuçta iş yine bize döndü. Hem tecrübemle hem de takım içindeki görevlerimle futbol adına iyi şeyler ortaya koydum. Süper Lig'de oynuyoruz herkes yeri gelecek bekleyecek yeri gelecek oynayacak ama önemli olan her zaman hazır olmak. Ben de başta sabrettim daha sonra formayı aldım." -Sezon başında takıma bir çok yeni oyuncu geldi. Birlikte savunmada oynadığınız isimlerle uyum sorunu oldu mu?

"Sezon başında defans hattı sürekli değişerek oynadı. Zaman zaman bunun sıkıntıları oldu. İstikrar ilerleyen haftalarda geldi ve bu da faydalı oldu diye düşünüyorum. Koşan mücadele eden herkesin beğenisini kazanan bir takımız, tüm arkadaşlarımızın iyi niyeti ve birbirimizin açıklarını kapatması bu uyum sürecinin daha kısa sürmesini sağladı." "SÜPER LİG İLE BANK ASYA ARASINDA UÇURUM YOK"

-Genellikle Süper Lig'e çıkan takımlar teknik direktörlerini de değiştirir. Siz Yücel İldiz'le yola devam ettiniz ve sonuç ortada...

"Bu anlamda yönetimimize gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bizlere ve hocamıza güvendiler. Hocamızın daha önce Malatyaspor ile Süper Lig deneyimi vardı. Artık herkes hocamızdan da bahsediyor. Süper Lig ile Bank Asya arasında çok büyük uçurum yok. Yalnızca büyük takımların bir kaç tane fazla yıldız oyuncusu var o kadar." -Süper Lig'de çok önemli yabancı golcüler var...

"Hepsiyle de oynadık ama sonuçta isimler oynamıyor. Futbolcunun sahada özverili olması önemli. Türkiye'de çok fazla tutturan yabancı yok. Hagi, Alex ve bir iki isim dışında."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Eğer Cernat Olsaydı...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement