Elazığspor-Beşiktaş Notları - Son Dakika
Spor

Elazığspor-Beşiktaş Notları

Elazığspor-Beşiktaş Notları

Karşılaşma öncesinde stadyumda her iki takımın taraftarları meşhale yaktı.

09.02.2013 21:43

Meşale BAŞINA GELDİ

Karşılaşma öncesinde stadyumda her iki takımın taraftarları meşhale yaktı. Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribünden atılan bir meşhale, Anadolu Ajansı foto muhabiri İbrahim Yakut'un kafasına denk geldi. Sahada baygınlık geçiren Yakut, ambulans ile Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktorlar, kaşı yarılan gazetecinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

CEP TELEFONLARI VE İNTERNET ÇALIŞMADI

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı maçı, Diyarbakır, Malatya ve Bingöl valileri şeref tiribinünden izledi. Valilerin stadyuma gelmesi nedeniyle şifre karıştırıcı jammerler devreye sokuldu. Bu yüzden stat ve çevresinde internet ve cep telefonları çalışmadı. Maçı izleyen gazeteciler de maç fotoğrafı ve yazılarını merkezlerine geçmekte büyük sıkıntı yaşadı.

BEŞİKTAŞ'I YALNIZ BIRAKMADILAR

Tunceli'de bulunan çarşı taraftarlar grubu ve Tunceli'den gelen yüzlerce Beşiktaş taraftarı maç boyunca takımlarını yanlız bırakmadı. Çarşı taraftar grubu maç sonrası da yaklaşık bir saat boyunca güvenlik nedeniyle stadyumda bekletildi. Stadyumu dolduran yaklaşık 13 bin taraftarlar maç saatinden önce stadyumunu doldurdu.

Karşılaşmanın 89'uncu dakikasında SB Elazığsporlu tribünlerinden atlayan bir taraftar, sahaya girerek orta hakem İlker Meral'in üzerine doğru giderken, her iki takım futbolcuları ve polis tarafından yakalandı. Sahaya giren taraftar, daha sonra güvenlik güçleri tarafından saha dışına çıkarıldı.

MAÇTAN SONRA DA

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte bazı SB Elazığsporlu futbolcular, orta hakem İlker Meral'in yanına giderek maçı kötü yönettiği iddiasıyla tepki gösterdi.

Elazığlı futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maçta, 12 bin 500 seyirci kapasiteli Atatürk Stadı'nın tribünleri, güvenlik gerekçesiyle boş bırakılan bölüm dışında tamamen doldu. Beşiktaşlı taraftarlar da Elazığ deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Siyah-beyazlı ekibin taraftarları 800 kişilik tribünü doldurdu.

SAYGI DURU

Vefat eden eski Türkiye Futbol Federasyonu başkanlarından ve (A) Milli Takım teknik direktörlerinden Doğan Andaç anısına maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

ORMAN MAÇI İZLEDİ

Karşılaşmayı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile bazı yöneticiler de izledi. Maça, 165 basın mensubu akredite oldu

PAKTLA ÇIKTILAR

Sanica Boru Elazığsporlu futbolcular sahaya ellerinde "Madde bağımlılığına hayır" yazılı pankartla çıktı.

NİANG YEDEKTEN SAHAYA

BEŞİKTAŞ, sakatlıkları bulunan İsmail Köybaşı, Almeida, Uğur Boral, Dentinho ve Mustafa Pektemek Elazığ deplasmanına götürmedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Kardemir Karabükspor maçında sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyen Tomas Sivok, Roberto Hilbert ve Veli Kavlak'ı ilk on birde sahaya sürdü.

GEHÇ SİNAN İLK 11'DE

Aybaba, geçen hafta Almeida'nın sakatlanması üzerine kadroya aldığı Sinan Kurumuş'a bu maçta ilk on birde şans verdi. Beşiktaş'ın yeni transferi Mamadou Niang'ın yedek soyunduğu maçta Aybaba, Elazığ'a getirdiği Necip Uysal'ı sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna almadı.

GÖRKEM'İ OYNATTI

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise sarı kart cezalısı Bilica'nın yerine Ahmet Görkem Görk'e savunmada şans verdi. Sakatlığı bulunan Ivan Sesar'ı kadroya almayan Vural, Kasımpaşa maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Sedat Bayrak'ı ise bu karşılaşmada ilk on birde sahaya sürdü. Vural, kırmızı kart cezası sona eren Marvin'e de ilk on birde görev verdi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Elazığspor-Beşiktaş Notları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement