Ersun Yanal'ın Doktoru: Mayıs Ayından Sonra Operasyon Yok - Son Dakika
Spor

Ersun Yanal'ın Doktoru: Mayıs Ayından Sonra Operasyon Yok

Ersun Yanal\'ın Doktoru: Mayıs Ayından Sonra Operasyon Yok

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın doktoru Bingür Sönmez, tecrübeli hocaya mayıs ayından sonra ekstra bir tedavinin gerekmediğini söyledi.

16.11.2013 11:51  Güncelleme: 12:51

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a yapılan stent uygulamasının çok başarılı olduğunu belirterek, "Mayıs ayından sonra ekstra bir tedavi gerekeceğine ihtimal vermiyorum" dedi.

GENÇ OLDUĞU İÇİN STENT TAKILDI

Perfüzyonistler Derneği 2. Sempozyumu için Antalya'da bulunan Prof. Dr. Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yanal'ın çok genç olması nedeniyle stent uygulamasının tercih edildiğini söyledi. Stent uygulamasından 6 ay sonra rutin yapılan anjiyo yapıldığını anlatan Sönmez, şöyle konuştu:

"6 AY SONRA KONTROL YAPIYORUZ"

"Ortada hiç anormallik yok. Genç ve aktif yaşamda olması ve stent uygulamasına çok uygun bir damar yapısı olması nedeniyle aile ve kardiyologlarla stent yapmaya karar verdik. Tıbbi olarak tamamen doğru bir karardır. Stent konulduktan 48 saat sonra çok önemli bir maça çıktı. Nasıl başarılı stentler uygulanmış olduğunu da gördünüz. Stent koyduğumuz her hastamıza, 6 ay sonra kontrol anjiyosu yapıyoruz. Bu anjiyoda durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bazen bir kaç stentin içine tekrar balon yapmak söz konusu olabilir. Ama Ersun Yanal'ın stentleri çok başarılı oldu. Mayıs ayından sonra ekstra bir tedavi gerekeceğine ihtimal vermiyorum."

İKİ ANA DAMAR DAHA ÖNEMLİ

Sönmez, Yanal'a konulan stent sayısından çok stentin iki ana damara uygulanmış olmasının daha önemli olduğunu kaydetti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a 8 Kasım'daki operasyonla stent takılmış, 9 Kasım'da taburcu olan Yanal, takımın başında antrenmana çıkmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ersun Yanal'ın Doktoru: Mayıs Ayından Sonra Operasyon Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement