Eskişehirspor Tur Atladı - Son Dakika
Spor

Eskişehirspor Tur Atladı

Eskişehirspor Tur Atladı

Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu’nda kendi evinde Fethiyespor’u 3-0 yenerek bir üst tura yükseldi.

19.12.2013 15:39

Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda kendi evinde Fethiyespor'u 3-0 yenerek bir üst tura yükseldi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ikinci yarının ilk yarıya göre Eskişehirspor için daha kaliteli geçtiğini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki hedeflerini açık bir şekilde ortaya koyduklarını belirten Sağlam, "Bu sezon Türkiye Kupası'nı kazanıp, bu kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Tabi Türkiye Kupası'nın bugüne kadar alınan sonuçlar içerisindeki en sükseli takımıyla oynadık. Fenerbahçe'yi deplasmanda eleyen Fethiyespor'un, bu maçın moraliyle buraya geldiğini biliyoruz. Bugün futbolcularımız sorumluluk aldılar ve daha oyunun başında çok önemli bir baskı kurarak maçı kopardık. Sonrası ise bizim için daha güzel oldu. Sonuçta kupada hedefimizin kupayı kazanmak olduğu bir ortamda, hedefimize emin adımlarla gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gruplara kalmanın sevincini yaşıyoruz. Artık gruplarda iyi bir dönem geçirerek önce çeyrek, daha sonra yarı final, ondan sonra da final oynamak istiyoruz ve kupayı kazanmak istiyoruz" dedi.

Eskişehirsporlu futbolcu Dede, skorun takımı çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Biz kesinlikle gruplara kalmayı hedeflemiştik. Bu bizim en büyük hedefimizdi. Bundan sonrası daha kolay olacak. Bunun için çok mutluyuz. Hocamız bizimle çok net konuştu. İlk 5-10 dakikanın skoru belirleyeceğini söyledi. O yüzden çok agresif ve çok istekli bir şekilde ilk 10 dakikada çok net başladı. İşi sıkı tuttuk. Goller de arka arkaya geldi" diye konuştu.

Eskişehirsporlu bir diğer futbolcu Kayacan Erdoğan ise, saha şartlarının zorlu olduğunu vurgulayarak, "Soğuk ve buz gibi bir sahanın üzerinde oynadık. Eskişehirspor her zaman yenmeye oynayan bir takım. Biz de elimizden geleni yaptık. 3-0'lık bir skorla galip geldik. Geçen hafta oynadığımız Kayserispor maçı sonrası morale ihtiyacımız vardı ve bu morali bu maçla kazandığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

FETHİYESPOR CEPHESİ

Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ise, ligde puansal anlamda sıkıntılı günler yaşadıklarını söyledi. Önceliklerinin PTT 1. Lig'de kalıcı olmak istediklerine değinen İpekoğlu, "Göreve geldiğimizden beri iki lig maçı oynadık ve 6 puan aldık. Tabi bizim için öncelik PTT 1. Lig'de kalıcı olmak. Bunun yanında Fenerbahçe'yi eledikten sonra bu yolda devam ediyorsak, dün de burada Eskişehirspor takımına karşı sahaya çıktıysak, tabi ki eleyip gruplara kalmayı düşünüyorduk. Ancak gruplara kaldığımız takdirde de çok dar ve kısıtlı bir kadroya sahibiz. Ligde de sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bundan dolayı gruplara kalırsak çok ciddi endişe içinde olacaktık. Eskişehirspor'u tebrik ederim" ifadelerini kullandı.

Fethiyesporlu futbolcu Gökhan Dinçer, ikinci yarıya üstün başlayamadıklarını belirterek, "Bizim için ikinci yarısı kötü bir maç oldu. Bir günlük bir ara olunca ilk yarıya göre daha üstün başlayamadık. Daha dirençli başlayamadık. Bu bizi çok etkiledi. Bir de rakibin erken gol bulması bizim direncimizi düşürdü" şeklinde konuştu.

Fethiyesporlu bir diğer futbolcu Burak Kaplan ise, dün maça çok iyi başladıklarını ancak ikinci yarıyı iyi onayamadıklarını dile getirerek Eskişehirspor'u tebrik etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eskişehirspor Tur Atladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement