"EURO 2024 kura çekiminin ardından" başlıklı haberimizin ikinci paragrafında sehven yazılan "Rakiplerimizi küçümsememiz gerekiyor. - Son Dakika
Spor

"EURO 2024 kura çekiminin ardından" başlıklı haberimizin ikinci paragrafında sehven yazılan "Rakiplerimizi küçümsememiz gerekiyor.

"EURO 2024 kura çekiminin ardından" başlıklı haberimizin ikinci paragrafında sehven yazılan "Rakiplerimizi küçümsememiz gerekiyor.

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) elemelerinde D Grubu'nda Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile eşleşen A Milli Takımın Teknik Direktörü Stefan Kuntz, kuradan memnun olduklarını söyledi.

09.10.2022 19:01  Güncelleme: 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) elemelerinde D Grubu'nda Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile eşleşen A Milli Takımın Teknik Direktörü Stefan Kuntz, kuradan memnun olduklarını söyledi.

Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Festhalle Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Stefan Kuntz, "Diğer grupları gördüğünüzde daha zor gruplar da vardı. Bizler de grubumuzdan memnunuz. Önemli olan vakit kaybetmeden maçlara hazırlanıp, önümüzdeki fikstüre en hazır şekilde başlamak. Değerlendirmeye Hırvatistan'la başlarsak Hırvatistan bizde pozitif hatıralar anımsatıyor. Onlara karşı güzel bir maçımız olmuştu. Galler son turnuvada grubumuzdaydı. Zorlu bir rakip. Letonya'ya karşı benim de hocalık yapma şansım oldu. Rakiplerimizi küçümsemememiz gerekiyor. İstikrarlı bir şekilde işlerimizi yolumuza koyduğumuzda, iyi hazırlandığımızda bu maçlardan iyi sonuçlar alarak EURO 2024'e katılmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kim bilir belki kupada Almanya ile karşılaşabiliriz"

Gruptan çıkma şanslarını da değerlendiren Kuntz, "Burada önemli olan bir oran vermemek. Bizlerin her maça yüzde yüz hazırlanması gerekiyor. Her milli takım üyesi maça yüzde yüz hazırlanırsa bu karşılaşmalardan iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Bizim görevimiz ilk etapta iyi hazırlık yapıp, haziran kampında iyi sonuçlar aldık. Son kampımızda istemediğimiz iki sonuç aldık. Burada konsantrasyonu yüksek tutmak çok önemli." şeklinde konuştu.

Gruplardan çıkarak Almanya'da düzenlenecek turnuvaya katılmanın en büyük hedeflerinden biri olduğunun altını çizen Alman teknik adam şöyle konuştu:

"Burada Türk taraftarının bizim arkamızdaki o gücünün olacağını biliyoruz. Katılmamız halinde burada onların bize vereceği destekle beraber takımımızın performansının kesinlikle olumlu etkileneceğini düşünüyorum. Benim ilk hayalim milli takım olarak Türkiye'de görev yapabilmekte. İkinci hayalim milli takımla beraber Almanya'da bu turnuvaya katılmaktı. Gerçekleşirse çok mutlu olacağım. Kim bilir belki kupada Almanya ile karşılaşabiliriz."

"Önemli olan ön kapıdan normal giriş yapabilmek"

Stefan Kuntz, "UEFA Uluslar Ligi'nde aday kadroda fazla değişiklik yapmadınız ve bunu bir kitap olarak düşündüğünüzü ve ilk bölümünü aynı oyuncularla tamamlamak istediğinizi söylemiştiniz. Şimdi kitabın ikinci bölümünde aday kadroda büyük değişiklikler görebilir miyiz?" sorusunu ise, "İlk etapta üzerinde çalıştığımız konuların üzerinde daha fazla çalışmalıyız. Bazı değişiklikleri, denemeleri önümüzdeki iki hazırlık maçında uygulayabileceğiz. Bu iki maç önümüzdeki resmi maçların önünde çok önemli bir test olacak. Burada milli takıma gelen veya gelemeyen tüm oyuncuların hazır olması ve performansını yüksek tutması bizim için çok önemli." şeklinde yanıtladı.

Kuntz, UEFA Uluslar Ligi play-off'larından da EURO 2024'e katılma şanslarının bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Böyle bir arka kapının oluyor olması çok olumlu fakat bizim için önemli olan ön kapıdan normal giriş yapabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'EURO 2024 kura çekiminin ardından' başlıklı haberimizin ikinci paragrafında sehven yazılan 'Rakiplerimizi küçümsememiz gerekiyor. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı
    15:34 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı

    Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu bünyesinde Alman Kalkınma Bankası (KFW) yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 12 ilde 22 tesisi içeren projelerin eş zamanlı açılışı yapıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesislerin gençlere hizmet vereceğini ve Türkiye'nin gençlik ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken dışarıdan gelen gençlere de hizmet etmekte zorlandığını belirtti.

  • Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık
    15:30 Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık

    Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier, FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası, Avrupa Ligi şampiyonluğu ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu kazandıkları muhteşem bir sezon yaşadıklarını söyledi. Garnier, takımın hedeflere ulaşmak için birlikte hareket ettiğini ve Fenerbahçe'nin büyük bir aile olduğunu belirtti. Ayrıca, kazanılan kupaların kendisi için en özel sezon olduğunu ve önümüzdeki sezon planlamasında bazı değişiklikler olacağını ifade etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Başkan Umut Yılmaz, Çocuk Oyunları Şenliği'ne Katıldı
    15:19 Başkan Umut Yılmaz, Çocuk Oyunları Şenliği'ne Katıldı

    Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne katıldı. Yılmaz, çocuklarla birlikte yüzünü boyadı, oyun oynadı ve çocuklara bisiklet vereceklerini müjdeledi. Şenlikte konuşan Yılmaz, organizasyonda görevli herkese teşekkür etti.

  • Torreira'dan ayrılan Devrim Özkan'dan yürek hoplatan pozlar
    15:08 Torreira'dan ayrılan Devrim Özkan'dan yürek hoplatan pozlar

    Ünlü oyuncu Devrim Özkan, Galatasaray'ın Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira ile yaşadığı aşkın ardından ayrılık yaşamıştı. Bu ayrılık uzun süre magazin gündemini meşgul etmişti. Şimdi ise Devrim Özkan, tatil pozlarıyla dikkat çekiyor. Antalya'ya giden ünlü oyuncu, bikinili pozlarını peş peşe paylaşıp "iş ve seyahat" notunu düştü. Paylaşımı kısa sürede beğeni yağmuruna tutulan Özkan'a "Torreira ne kaçırmışsın dön bir bak" şeklinde yorumlar yapıldı.

  • Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı
    15:06 Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı

    Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı, Balıkesir İl Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı sonuçlarla üst üste 2. kez Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Şampiyona 25-28 Nisan tarihlerinde Çanakkale Ezine 22 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek
    15:00 Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek

    Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u ağırlayacak. Elazığspor, bu maçı kazanarak TPAO Batman Petrolspor-Pazarspor maçının sonucunu bekleyecek.


Advertisement