Facianın Eşiğinden Dönüldü - Son Dakika
Spor

Facianın Eşiğinden Dönüldü

Facianın Eşiğinden Dönüldü

Estonya’daki Avrupa Şampiyona’sında Finli Pırkkıo Rikhard barına farklı ağırlıklar takılınca, 140 kilonun altında kaldı.

26.02.2014 17:10

Halterde  hayati bir skandal ucuz atlatıldı. Estonya'nın Tallinn kentinde devam eden Avrupa Halter Şampiyonalarında 30 tane göz, halterin tek tarafına takılan 5 kilo fazlayı göremedi. Finli Pırkkıo Rikhard barın bir tarafında 72.5, diğer tarafında 67.5 kiloyu yerden söktü tam atarken bar dengesiz olduğu için sendelendi. Sporcu 140 kilonun altında kalırken, kendisini zor kurtardı.

Madalyaları topladı

Kırıkkale İstiklal Ortaokulu son sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olan Yasemin Keskin, Litvanya'nın Klaipeda kentinde devam eden Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda yüzümüzü güldürdü.

94 kilo gençlerde Finlandiyalı halterci 135 kilo istedi. Yardımcılar, barın iki yanına 67.5 kilo takmaları gerekirken, sporcunun sağ tarafına 72.5 kilo, sol tarafına ise 67,5 kiloyu taktılar. 3 hakemin yanı sıra jüri masasında oturan diğer 12 görevli bu durumu halterci kilonun altına girene değin göremedi.

Dengesi bozuldu

Startı alan Rikhard, barı kaldırırken, sağ taraf 5 kilo ağır basınca dengesi bozuldu. Barı tutamadığı için yere düşürürken bir el kıvraklığı ile altından kurtuldu.

O ana kadar sporcu da bu olaydan habersizdi. Soyunma odasına giderken, bir jüri üyesi durumu geç de olsa farketti.

Geri çağırıldı

Ve hata anlaşılınca Finli sporcu soyunma odasından çağrıldı. Teknik hata denilerek düzeltilmiş kilolar bir kez daha kaldırtıldı. Sporcu bu kaldırışında başarılı oldu. Bir gün önce Türk hakemi Rahmi Soyuyüce bu tür bir olayı henüz halterci kaldırış yapmadan fark ederek skandalı önlemişti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Facianın Eşiğinden Dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement