Türkiye'nin maç programı açıklandı
Bugün Fransa'nın Nice kentinde çekilen Euro 2016 Eleme Grubu kuralarına 1998 Dünya Kupası Elemeleri'nin ardından geçen 7 büyük turnuva kurası sonrası ilk kez 3. torbadan giren A Milli Takımımız, tek "futbol direktörü" ünvanına sahip teknik direktöre sahip olmasının yanı sıra Fatih Terim'in aldığı maaşla da dikkat çekiyor.
Kurada 3. torbada, ödenen maaşta zirvede
Son olarak Fatih Terim yönetiminde katıldığımız EURO 2008'in ardından ikisi Dünya Kupası, biri de Avrupa şampiyonası olmak üzere 3 büyük turnuvayı pas geçerken, bu kötü gidişe dur demek isteyen Yıldırım Demirören federasyonunun önce geçici sonra da kalıcı olarak göreve getirdiği isim yine Fatih Terim oldu. Tecrübeli çalıştırıcıya "futbol direktörü" ünvanını vererek ülke futbolunu emanet eden ülke federasyonu 5+2 yıllık sözleşme imzaladığı Fatih Terim'e ödeyeceği yıllık 3,5 milyon euro net maaşla da milli takımın sportif başarıyla yakalayamadığı ilk torbayı farklı bir şekilde, Avrupa'nın hatta Dünya'nın en çok kazanan milli takım teknik direktörlerinden birisine sahip olarak elde etti.
Elemelerde A Grubu'ndayız
Terim podyumda
Rusya milli takımını çalıştıran ve yıllık maaşı yaklaşık 8 milyon euro olan Fabio Capello'nun zirvede yer aldığı "Avrupa'da en çok kazanan milli takım teknik direktörleri" listesinde İtalyan çalıştırıcının halefi İngiltere milli takım teknik direktörü Roy Hodgson yıllık 4.2 milyon euroluk maaşıyla ikinci basamakta yer alıyor. Ancak Hodgson'ın olması gerektiği gibi vergisini de kendisinin ödediğini düşündüğümüzde, vergisi TFF tarafından ödenen Fatih Terim podyumda eline geçen gelirin büyüklüğüyle ikinci basamakta bulunuyor.
Grubun tamamına bedel
EURO 2016 Elemeleri'nde A Grubu'nda Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Letonya ve Kazakistan ile karşılaşacak olan milli takımımızın grubundaki en güçlü ekip şüphesiz Portakallar. Kariyerinde Ajax, Barcelona ve Bayern Münih teknik direktörlüğü ünvanları da bulunan ve üst düzey bir kariyere sahip olan Hollanda milli takım teknik direktörü Louis Van Gaal'in Fatih Terim'den neredeyse yarı yarıya az kazanıyor olması, yıllık 200 bin euroya görev yapan Çek Cumhuriyeti teknik direktörü Michal Bilek'in aldığı rakamın Terim'in aylık maaşından bile düşük olması, daha doğru bir tanımla grubumuzda yer alan 5 milli takımın çalıştırıcılarının toplam maaşının ancak Fatih Terim'in yıllık kazancına eşdeğer olması oldukça dikkat çekici ve düşündürücü bir durum.
Fatih Terim'den kura yorumu
Milli çalıştırıcıların yıllık maaşları
1- Fabio Capello Rusya 8 milyon euro
2- Roy Hodgson İngiltere 4,2 milyon euro
3- Fatih Terim* Türkiye 3,5 milyon euro
4- Cesare Prandelli İtalya 3 milyon euro
5-Ottman Hitzfeld İsviçre 2,6 milyon euro
6- Joachim Löw Almanya 2,5 milyon euro
7- Vicente Del Bosque İspanya 2,35 milyon euro
8- Louis Van Gaal Hollanda 2,1 milyon euro
9- Paulo Bento Portekiz 1,8 milyon euro
10- Didier Deschamps Fransa 1,2 milyon euro
*Fatih Terim'in maaşı net olmakla birlikte diğer teknik direktörlerin maaşlarından ülkelere göre farklılık gösteren vergi kseintileri olmaktadır.
Totemspor Analiz
Son Dakika › Spor › Fatih Terim Maaşıyla Zirveyi Zorluyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)