Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi

Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil: "Voleybolun hızlı yükselişi sayesinde, bir taraftan Türk kulüpleri büyük uluslararası başarılara imza atarken, bir taraftan da milli takımlarının başarı grafiği yükselmeye devam etti" Dans Sporları Federasyonu Başkanı Çinkitaş: "Bu yıl daha çok, yurt içi.

26.12.2013 11:17

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil, "Federasyon olarak, bu yıl da Türkiye'de voleybolun markalaşması için büyük atılımlarda bulunduk" dedi.

Mutlugil, AA muhabirine yaptığı 2013 yılı değerlendirmesinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından tüm Avrupa federasyonlarına örnek gösterilen tek federasyon olarak yerlerini koruduklarını söyledi.

Milli takımlar düzeyinde bu yıl 11 organizasyona evsahipliği yaptıklarını dile getiren Mutlugil, "Bayanlar ve erkeklerde ayrı ayrı olmak üzere, Acıbadem Voleybol Ligleri, 2 ve 3. Ligler, Deplasmanlı Bölgesel Ligler, Ünilig ve Plaj Voleybolu Ligleri düzenlendik. Voleybolun hızlı yükselişi sayesinde, bir taraftan Türk kulüpleri büyük uluslararası başarılara imza atarken, bir taraftan da milli takımlarının başarı grafiği yükselmeye devam etti. Federasyon olarak, bu yıl da Türkiye'de voleybolun markalaşması için büyük atılımlarda bulunduk" diye konuştu.

Spor sevgisini ve voleybolu küçük yaşlardan itibaren tüm ülke geneline yaymak, başarılı voleybolcular ve voleybolsever kitleler yaratmak amacıyla "Fabrika Voleybol Projesi"ni hayata geçirdiklerini anlatan Mutlugil, şöyle devam etti:

"Antrenörlerimizin sayısında artış olurken, TVF olarak çok sayıda seminer ve konferanslar düzenledik. Voleybolun gelişimine katkı sağlamak amacıyla Bursa'da Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nu açtık. Markalaşma yönünde yaptığımız ciddi çalışmalar neticesinde sponsorluk gelirleri artmış, Acıbadem Voleybol Ligi'nin tüm maçları ile 2. Lig'den 4 maçın her hafta İddaa'da yer alması sağlanmıştır. Bunun sonucunda kulüplerimize sağlanan gelirlerde de büyük artış olmuştur."

Mutlugil, plaj voleybolunda, lige ek olarak TVF Pro Beach Tour olarak adlandırılan turnuvaları seri halinde düzenlendiklerini kaydederek, "Akdeniz Üniversitesi kampüsünde 4 adet plaj voleybolu sahası yapıldı. Burhan Felek Kampüsü içerisinde bir süre sonra faaliyete geçecek yeni ve modern bir kapalı plaj voleybolu sahası ile Ankara'da altyapı çalışmalarına sunulan bir kapalı sahanın yapımı da tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Özkan Mutlugil, Acıbadem Ligleri'nde mücadele eden kulüpler ile Avrupa'da mücadelesi süren kulüpleri büyük bir keyifle takip ettiklerini belirterek, tüm kulüplere hem ligde hem de Avrupa'da başarılar diledi.

Dans sporları

Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, "2013 yılı bizim için huzurlu, rahat ve başarılı geçti" dedi.

Çinkitaş, AA muhabirine yaptığı 2013 yılı değerlendirmesinde, bu yıl daha çok, yurt içi yarışma sayısının artırılması için çalıştıklarını belirterek, "Uluslararası alanda 3, ulusal olarakta 12 organizasyon yaptık" diye konuştu.

Yeni kurulan bir federasyon oldukları için kurumsallaşma çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Çinkitaş, şöyle devam etti:

"Eğitim seminerleri ile antrenör sayısının çoğaltılması, kulüplerimizin ve spor salonlarımızın ileriye dönük kurumsallaşması önemli konular arasında yer aldı. Antrenör sayısını artırarak dans sporunun, Türkiye'nin daha çok ilinde yapılmasını sağlamaya çalıştık. Yıl içinde başarılı olan kulüplerimizi, ödül yönetmeliğimizin izin verdiği ölçüde ödüllendirdik.Bu yıl bizim için huzurlu, rahat ve başarılı geçti diyebilirim. Ülkemizin çağdaş ve modern yüzünü yurt dışında temsil eden branşımızın hak ettiği yerlere gelmesini ve Türkiye'nin tanıtımını en iyişekilde yapmaya devam etmesini temenni ediyorum."

Üst yönetimlerden gerekli ilgi ve desteği gördüklerini anlatan Çinkitaş, dansa gönül veren herkese dans dolu bir yıl diledi.

Gelecek yıl televizyon programlarıyla ilgili de Çinkitaş, şöyle yanıtladı:

"Televizyon programları branşın tanımına büyük katkı sağlıyor. Zaman zaman böyle projeler gündeme geliyor ancak bizim federasyon olarak bu tür bir organizabyon düzenleme yetkimiz, misyonumuz yok. Fakat bu tür programlara elimizden gelen her türlü desteği verdik, bundan sonra da vermeye hazırız."

Cimnastik

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, her ilde cimnastik bulunması zorunluluğunun getirilmesiyle, sporcu sayısında büyük artış yaşandığını söyledi.

Çelen, AA muhabirine yaptığı 2013 yılı değerlendirmesinde, Türkiye'nin her kentinde cimnastik antrenörü bulunmasının meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade ederek, "Bin 100 olan faal sporcu sayısının, 1 yıl içinde yaklaşık 10 katına çıktı" dedi.

Bir yıllık idarecilik sürecinde gerçekleşen ve devam eden projelere değinen Çelen, "Tesisleşme noktasında çok ciddi adımlar atıldı. Zorunlu cimnastik antrenörlüğünün ardından il müdürleri, antrenörlerine çalışmaları için yer göstermeye başladı. Türkiye genelinde cimnastik salonu envanteri hazırladık. Federasyonumuzun datasını çıkarmaya çalışıyoruz. 2020'ye doğru adımlarla gidiyoruz" diye konuştu.

Bu yıl düzenlenen uluslararası müsabakalarda yüzde 90 oranında madalya aldıklarını dile getiren Çelen, şu ifadeleri kullandı:

"Ritmik, trambolin ve artistik branşlarda yurt dışından konularında en iyi antrenörleri getirdik. İlerleyen zamanlarda da getirmeye devam edeceğiz. Sporcu sayımızın 30-40 binlerde olmasını hedefliyoruz. 2014'te düzenlenecek Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na İzmir evsahipliği yapacak ve sporcularımız burada finali hedefliyor."

2016 Olimpiyatları'na bayanlar ve erkeklerde birer sporcuyla katılmayı hedeflediklerini kaydeden Çelen, 2020 Olimpiyatları'nda ise hedefin katılmak değil madalya almak olacağını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement