Aydınlar: F.Bahçe'yi Avrupa'nın 5 Kulübünden Biri Yapacağım - Son Dakika
Spor

Aydınlar: F.Bahçe'yi Avrupa'nın 5 Kulübünden Biri Yapacağım

Aydınlar: F.Bahçe\'yi Avrupa\'nın 5 Kulübünden Biri Yapacağım

Fenerbahçe başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar, kongre öncesinde basın toplantısı düzenledi, "F.Bahçe'yi ilk 5 kulüpten biri yapacağım." dedi.

01.11.2013 17:23  Güncelleme: 18:24

Fenerbahçe başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar, yarın gerçekleşecek Olağanüstü Kongre öncesinde basın toplantısı düzenledi. Aydınlar, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Hepinizin bildiği gibi 18 Eylül'de yapmış olduğum basın toplantısında aday olmadığımı açıkladım. Ancak bu zihniyetin görevde kalması halinde aday olacağımı belirttim. Bu gidişe birilerinin son vermesi gerektiğine inandım ve başkanlığa aday oldum."

"FENERBAHÇE SADECE BİR KULÜP DEĞİLDİR"

"Fenerbahçe sadece bir kulüp değildir. Bu ülke için bir kulüpten çok daha fazlasıdır. Fenerbahçe'nin sorunları Türkiye'nin sorunudur. Büyüklüğümüz bizlere sorumluluk yüklüyor. Biz örnek olmalıyız, öncü olmalıyız, yenilikçi olmalıyız, ilk olmalıyız. Ben bir Fenerbahçeli olarak kendimi sorumlu hissediyorum. Fenerbahçeliler'in maddi manevi hazır olduğunu düşünüyorum.

"FENERBAHÇE DEĞİŞİMİ HAK EDİYOR"

Gerçeklerin öğrenilmesini istiyorum. Arka plandaki sorunları çözeceğiz. Fenerbahçe gündemini geri getirmek için yola çıktık. Fenerbahçe Başkanı'nın yazdığı gibi düşmanlar yaratılarak acı bir bakıç açısı hak etmiyor. Fenerbahçe değişimi ve umudu hak ediyor."

"Fenerbahçe'de verilen sözler tutulamadığı için kısır döngü içerisine girildi. Başarızlıkların ardından gündem değiştirmek adına kavgalar yaratıldı. Bu kavgalar başarısızlığı getirdi."

"BAŞARI VAADLERİ DİNLEMEKTEN BIKTIK"

"Her kongrede şampiyonluk sözleri verilir, her seçimde dünyaca ünlü bir hoca getirilir, ilk başarısızlıkta hocanın arkasındayız mesajı verilir, sonra hoca gönderilir. Biz artık bu filmi tekrar tekrar izlemekten bıktık."

"Her sene Şampiyonlar Ligi ön elemesinde elenip, neden transfer yapılıyor?"

"Kulübün ekonomik durumu kötü, ama durum umutsuz değil. Fenerbahçe'nin adının olduğu her yerde umut vardır. Yeter ki Fenerbahçe'de sinerji kültürü egemen olsun. Fenerbahçe'nin artık bir değişime ihtiyacı var."

"5 YILDIZLI FENERBAHÇE"

"Hedefimiz 5 yıldızlı Fenerbahçe, öncelikle 1. yıldızın ne anlama geldiğine bakalım:

1. yıldız: Finansal yapı: Taraftarın dişinden tırnağından ayırdığı parayı har vurup harman savurmamalıyız. Herkesin bildiği bir şeffaf yapı ortaya koymalıyız.

2. yıldız: Organizasyonel yapı: Fenerbahçe'nin sorunların başında organizasyonel yapı yer alıyor. Biz felsefe olarak takım çalışmasını, sorumlulukların eşit şekilde yer almasını sağlayacağız. Hayali hedefler koymayacağız. Uzun vadeli programların startını verip, biz burada olmasak bile yapının devam etmesini sağlayacağız. Öyle bir sistem kuracağız ki; bizden sonra gelenler bu yapının üzerinde çalışabilecek. Başkanlık en fazla 3 dönem yapılabilecek. Tüzükte yapılan değişiklikten sonra Fenerbahçe, insanların şahsi meselelerini kullanacağı bir yapı olmayacaktır.

3. yıldız: Sportif Başarı: Günlük başarıları değil, istikrarlı ve büyük başarıları hedefleyeceğiz. Altyapıları 2 yılda bir değişen kırılgan yapılardan değil, Avrupa ile rekabet yapılara sahip olacağız.

4. yıldız: Sosyal Yapılanma: Mevcut yönetimin attığı tüm köprüleri yeniden kurmaya çalaışacağız. Son derecede çağdaş ev demokratik bir ortam kurmaya çalışacağız.

5. yıldız: Uluslararası Başarı: Fenerbahçemizi, uluslararası alanda daha yükseğe çıkaracağız. Fenerbahçe ürünleri tüm dünyada satılacak. Fenerbahçemizi tüm başlıklarda Avrupa'nın ilk 5 kulübünden biri hâline getireceğiz.

"ALEX KULÜBE DÖNECEK"

"Alex'e itibarını iade edeceğiz, Türkiye'de hayatı boyunca kalacağı bir görev vermeyi vaad ediyoruz. Bu kulüp bundan sonra tamamiyle şeffaf olacak."

HULUSİ BELGÜ'YE TEŞEKKÜR

"Buradan Başkan adayı Hulusi Bey'e teşekkür etmek istiyoruz. Eğer göreve gelirsek kendisinin de projelerinden yararlanmak istediğimiz söylemek isterim. Özetle şeffaf, evrensel bir kulüp yapısını taahhüt ediyorum. 3 büyük branşta her yıl yarı ve en az çeyrek final oynayacak takımlar kurmayı vaadediyorum."

"Ne Aziz Yıldırım'ın ne de Ali Koç'un açıklamalarını dinledim. Geçmişe dair her şey konuşuldu. Kimseye cevap vermeyeceğim. Artık sadece geleceği konuşmamız gerekiyor."

YILDIRIM'A VİDEOLU CEVAP

Mehmet Ali Aydınlar, toplantının bu anında İbrahim Akın'ın bir videosunu yayınladı. Videoda, "Ben hiçbir şekilde Mehmet Ali Aydınlar ile görüşmedim. Kendisini hiçbir şekilde tanımam" sözleri yer aldı. Aydınlar, videodan sonra, "Görüyorsunuz, sadece koltukta oturmak için ne iftiralar atıyor. Bu video bugün çekilmiştir. Sana en güzel cevabı pazar günü kongrede verecektir."

LİSTESİNİ AÇIKLADI

Aydınlar, listesinde şu isimlere yer verdi:

1- Hamdi Akın

2-Nezih Barut

3- Şaban Erdikler

4- Nejdet Ersoy

5- Recep Tanrıverdi

6- Nuri Tuna

7-Cem Topçuoğlu

8- Mehmet Torun

9- Tankut Turnaoğlu

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Aydınlar: F.Bahçe'yi Avrupa'nın 5 Kulübünden Biri Yapacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement