Fenerbahçe, Beşiktaş Maçının İptali Erzurum'u Yıktı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe, Beşiktaş Maçının İptali Erzurum'u Yıktı

Fenerbahçe, Beşiktaş Maçının İptali Erzurum\'u Yıktı

Fenerbahçe-Beşiktaş arasında 31 Temmuz'da Yeni Erzurum Stadında oynanacak olan 'Süper Kupa' finalinin 'şike' soruşturması yüzünden iptal edilmesi Erzurum ekonomisine ciddi bir darbe vururken, sporseverleri de üzdü.

26.07.2011 17:45

Fenerbahçe-beşiktaş arasında 31 Temmuz'da Yeni Erzurum Stadında oynanacak olan 'Süper Kupa' finalinin 'şike' soruşturması yüzünden iptal edilmesi Erzurum ekonomisine ciddi bir darbe vururken, sporseverleri de üzdü. Erzurum'a gelmeyi planlayan 15 bini aşkın Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarının rezervasyonlarını iptal etmesiyle birlikte 10 milyon liralık bir kayıbın söz konusu olduğu bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, 31 Temmuz'da TFF Süper Kupa final maçının Erzurum'da oynanacağını açıklaması üzerine kentte büyük bir seferberlik başlatılmıştı. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarınını açılış ve kapanış törenlerinin yapıldığı Yeni Erzurum Stadyumu yeniden elden geçirilirken Spor Toto Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş arasında oynanacak süper kupa finalinin şike operasyonuyla birlikte ertelenmesi şok etkisi yarattı. Kararın ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Erzurum'a 15 bini aşkın Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarının otel rezervasyonlarını iptal etmesi turizmcileri sarstı.

"10 MİLYON GELİRDEN OLDUK"

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, süper kupa final maçını büyük bir heyecanla beklerken, ertelenmeyle birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Hınıslıoğlu "Erzurum'da süper kupanın oynanmasını çok istemiştik. Ancak futbolda son günlerde meydana gelen gelişmelerden dolayı Erzurum'da oynanacak süper kupa finali ertelendi. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının açılışının yapıldığı Yeni Erzurum Stadyumu 24 bin kişi kapasiteli. Bunun en az 15 bin kişisi İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden gelecekti. Geri kalan kısmı, Erzurum ve çevre illerden gelecek olan sporseverler dolduracaktı. İki günlük bir etkinlik sonucunda Erzurum'un bu işten maddi geliri 10 milyon lira civarında olacaktı. Bu geliri şimdilik ertelemiş olduk. Umarım Türk futbolunda yeni bir yapılanma meydana gelir. Süper Kupa final maçı yine Erzurum'da oynanır" diye konuştu.

"TEMENNİMİZ MAÇIN EN KISA SÜREDE Erzurum'DA OYNANMASI"

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lüftü Yücelik de süper kupa maçının iptal edilmesinin Erzurum'un tanıtımını olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Lütfü Yücelik " Süper kupa final maçının Erzurum'da oynanacağının açıklanmasıyla çok umutlanmıştık. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları gibi büyük bir organizasyonun Erzurum'da yapılmasının ardından maçın kente verilmesi tanıtım açısından olumluydu. Türkiye'de halk sporla çok ilgili. bu nedenle Türkiye'nin gözü Erzurum'da olacaktı. Keşke böyle olmasaydı. Bu maç Erzurum'da oynansaydı. Taksicisinden hediyelik eşya satıcısına kadar ekonomik açıdan kente çok katkısı olacaktı. Temennimiz maçın en kısa sürede Erzurum'da oynanması" dedi.

OTELLERİN KAYBI 300 BİN EURO

Dedeman Ski Lodge Otel Müdürü Murat Altuğ Kargı, Süper kupa final maçının iptal edilmesinin ardından şehrin hem maddi hemde tanıtım konosunda kaybının olduğuna işaret etti. Kargı, " Dedeman Otelde 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde 187 odamızı açmayı planlamıştık ve yüzde 60 doluluk oranında rezarvasyon yapılmıştı. Otelimizde Fenerbahçe ekibini ağırlayacaktık. Bizim kaybımız büyük. Ayrıca Palandöken dağında bulunan 4 otelin kaybı, 150 bin Euro'nun üzerindedir. Buna şehirdeki otelleri de dahil edersek kayıp oranı 300 bin Euro'nun üzerine çıkıyor. Maçın ertelenmesiyle birlikte birçok sektör hayal kırıklığına uğradı. Süper Kupa final maçı Erzurum'un tanıtımı için çok önemli bir kaynaktı. Fakat bu kaynak elimizden alınmış oldu. Tek tesillimiz oynanması dahilinde tekrar bu organizsayonun Erzurum'a verilmesi" diye konuştu.

Öte yandan süper kupa maçının, durgun olan piyasaya canlılık getireceğini belirten Oltu Taşı işletmecisi Zübeyir Özabacıgil "Ekonomik olarak getirisi çok fazla olacaktı. Ayrıca maçın Erzurum'da oynanması bizim için bir gururdu. Erzurumlu, tarihin en önemli maçına tanıklık edecekti. Bu çorap söküğünün devamını istiyoruz. Maç tekrar Erzurum'da oynanmalı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fenerbahçe, Beşiktaş Maçının İptali Erzurum'u Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement