Fenerbahçe Ülker 2'De 2 Yaptı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Ülker 2'De 2 Yaptı

Fenerbahçe Ülker 2\'De 2 Yaptı

Fenerbahçe Ülker 2'De 2 Yaptı

28.01.2011 00:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FENERBAHÇE ÜLKER 2'DE 2 YAPTI

FENERBAHÇE ÜLKER - POWER ELECTRONİCS VALENCİA: 75 - 73

Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague'in Top 16 ikinci hafta maçında konuk ettiği İspanyol ekibi Power Electronics Valencia'yı 75-73'lük skorla devirerek G Grubu'nda yoluna kayıpsız devam etti. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki mücadeleyi Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, A Milli Takım'ın başında Dünya İkinciliği kazanan Fenerbahçe Ülker'in eski baş antrenörü Bogdan Tanjevic, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım İkinci Başkan Nihat Özdemir, Asbaşkanlar Murat Özaydınlı ve Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Laszlo Ratgeber, Takım Menajeri Didem Akın ile gazeteci-yazar Can Dündar da izledi.

Tribünlerini hınca hınç dolduran taraftarlarının yarattığı atmosferden de faydalanarak karşılaşmaya fırtına gibi giren Fenerbahçe Ülker; Ömer Onan ve Marko Tomas'ın arka arkaya üçlükleriyle 6-0 öne geçti. Fakat Power Electronics Valencia; Victor Claver ve Robertas Javtokas'ın basketleriyle ilk şoku atlatıp farkı 1'e indirdi. Ömer Onan - Roko Ukic ikilisiyle sayı üretmeyi sürdüren Sarı-Lacivertliler, Emir Preldzic'in de hücumda katkı vermesiyle durumu 12-7 yaptı. Javtokas'ın turnikesi sayesinde televizyon molasına 3 sayı geride giren İspanyol ekibi, Florent Pietrus'un pota altı basketiyle skoru 12-11'e getirdi. Temsilcimiz Ömer'in üçlüğüyle 4'e yükselttiği farkın kapanmasını yine milli yıldızı ile önledikten sonra Nando de Colo'nun orta mesafeli isabetine engel olamadı. Preldzic'in serbest atışlarının ardından konuk ekip Florent Pietrus ve Serhiy Lishchuk'un sayılarıyla öne geçse de Sarı-Lacivertliler, Mirsad Türkcan'ın basketiyle ilk periyodu 21-20 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk isabeti de Mirsad'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı atıştan geldi. Ama Power Electronics Valencia üst üste iki kolay basketle eşitliği sağladı. Oğuz Savaş'ın maçtaki ilk sayılarıyla tekrar öne geçen Fenerbahçe Ülker'de skorer oyununu sürdüren Ömer Onan, 3. üçlük isabetiyle farkı 5'e çıkarıp rakibe mola aldırdı. Yakaladığı ivmeyi mola dönüşünde de kaybetmeyen temsilcimiz, Marko Tomas'ın pota altı basketiyle skoru 31-24'e getirdi. Emir Preldzic de İspanyol ekibinin iki isabetine etkili penetrelerle karşılık vererek farkı korudu. 17. dakikada her iki takım da sayı kaydedemezken kısa süreli suskunluğu Dusko Savanovic bozdu. Roko Ukic'in şık turnikesinin ardından Robertas Javtokas'ın bulduğu isabet ilk yarının sonucunu belirledi: 37-33. Fenerbahçeli minik basketbolcuların devre arasındaki gösteri maçı ise Sarı-Lacivertli taraftarlardan alkış aldı.

Üçüncü periyot Marko Thomas'ın art arda üçlükleriyle başlarken Power Electronics Valencia'nın yanıtı Dusko Savanovic'ten geldi. Hız kesmeyen Thomas, 4 sayı daha kaydedip durumu 47-39 yaptı. Fakat İspanyol ekibi; Victor Claver, Savanovic, Rafa Martinez ve Serhiy Lishchuk'un basketleriyle 8-0'lık seri yakalayarak eşitliği sağladı. Sarunas jasikevicius'un gayretiyle üstünlüğü yeniden ele alan Fenerbahçe Ülker, Litvanyalı yıldızının pasını asiste çeviren Mirsad Türkcan ile skoru 54-49'a getirdi. Sarı-Lacivertliler, Nando de Colo'nun üçlüğüne rağmen son çeyreğe 54-52 önde girdi.

Ömer Onan ve Omar Cook'un karşılıklı basketleriyle açılan final periyodun ilk dakikası Oğuz Savaş'ın iki sayısıyla geride kaldı. Cook'un bu çeyrekteki ikinci isabetine üçlükle yanıt veren Ömer, durumu 61-59 yaptı. Power Electronics Valincia, James Augustine'in basket faulü sonrası Nando de Colo'nun serbest atışlarıyla farkı 2'ye indirdi. Dusko Savanovic de skora denge getirdi. Mirsad Türkcan'ın üçlüğüyle toparlanan Fenerbahçe Ülker'de ise 21. sayısını kaydeden Ömer Onan takımına nefes aldırdı. Temsilcimiz, Mirsad-Ömer ikilisiyle sayı üretmeye devam etti ve son 4 dakikaya 71-66'lık avantajla girdi. Televizyon molasının ardından Darjus Lavrinovic ve Emir Preldzic'in üstü üste basketleri farkı 9'a çıkardı. İspanyol ekibi, Rafa Martinez'in çabasıyla son dakikaya girilirken farkı 2'ye kadar düşürmeyi başardı. Fakat Preldzic'in son hücumda Martinez'e üst üste iki denemesinde yaptığı bloklar Sarı-Lacivertlilere 75-73'lük galibiyeti getirdi.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Guerrino Cerebuch (İtalya), Ilija Belosevic (Sırbistan), Sinisa Herceg (Hırvatistan)

FENERBAHÇE ÜLKER (75): Roko Ukic 4 (1 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 14 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 22 (2 asist), Darjus Lavrinovic 2 (9 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 4 (1 ribaund- 2 asist), Kaya Peker (5 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 4 (2 ribaund), Marko Tomas 15 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 10 (2 ribaund- 3 asist)

POWER ELECTRONICS VALENCİA (73): Omar Cook 4 (1 ribaund- 7 asist),James Augustine 6 (3 ribaund), Victor Claver 10 (3 ribaund- 1 asist), Serhiy Lishchuk 8 (4 ribaund), Rafa Martinez 14 (1 ribaund- 1 asist), Florent Pietrus 4 (2 ribaund), Dusko Savanovic 11 (7 ribaund- 1 asist), Nando de Colo 7 (1 ribaund- 3 asist), Robertas Javtokas 9 (7 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 21-20

2. PERİYOT: 16-13

3. PERİYOT: 17-19

4. PERİYOT: 21-21

İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fenerbahçe Ülker 2'De 2 Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement