Nijerya Futbol Federasyonu, FIFA tarafından bir kez daha uluslarası yasak aldı. FIFA, Afrika temsilcisinin üyeliğini askıya aldı.
Nijerya hükümetinin federasyonun iç işlerine karışmasının ardından ülkenin üyeliğini askıya alan FIFA, böylece Nijerya takımlarının da uluslararası turnuvalarda boy göstermesine yasak koymuş oldu.
Afrika temsilcisi, cezası süresince yerel, kıtasal ve uluslararası olmak üzere, kulüpler seviyesinde ve hazırlık maçlarında temsil hakkına sahip olmayacak.
FIFA, hükümetin federasyonun iç işlerine karışmasını kestiği zaman cezanın da kalkacağını açıkladı.
Nijerya hükümeti, son yıllarda federasyonun düzgün işleyişine iki defa çomak sokmuştu ve FIFA yine devreye girmek zorunda kalmıştı.
Son Dakika › Spor › FIFA Brezilya'yı Banladı! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.