FIFA Disiplin Komitesi'nden Birçok Kulübe Ceza Yağdı - Son Dakika
Spor

FIFA Disiplin Komitesi'nden Birçok Kulübe Ceza Yağdı

FIFA Disiplin Komitesi\'nden Birçok Kulübe Ceza Yağdı

FIFA Disiplin Komitesi, transferde usulsüzlük yaptığı belirlenen birçok Güney Amerika kulübüne transfer yasağı, para ve uyarı cezaları verdi.

06.03.2014 18:33  Güncelleme: 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIFA Disiplin Komitesi, transferlerde usulsüzlük yaptığı tespit edilen 1 Uruguay ve 4 Arjantin kulübüne transfer yasağı, para ve uyarı cezalarına çarptırdı.

5 KULÜBE CEZA VERİLDİ

FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan basın açıklamasına göre, 2012 yılında transfer usulsüzlüğünde bulundukları belirlenen Uruguay'dan Institucion ve Arjantin'den Atletica Sud America, IA Central Cordoba, Independiente, Racing Club and Rosario Central kulüplerine, FIFA Disiplin Komitesi'nce ceza verildi.

TRANSFERLERDE USULSÜZLÜK

Söz konusu kulüplerin, 2010'dan beri dış transferlerde kullanılması zorunlu olan FIFA'nın Transfer Kontrol Sistemini uygunsuz olarak kullandıkları ve transferi gerçekleşen futbolcuların oldukça kısa süreliğine transfer edildikleri ve gittikleri kulüplerde oynatılmadıktan sonra başka bir kulübe transfer edildikleri belirtildi.

PARA VE UYARI CEZASI

Transfer etiğine uymayan Uruguay kulübü Institucion iki transfer dönemi boyunca hem yurt içi hem de yurt dışı transfer cezasının yanı sıra 40 bin İsviçre frangı para ile uyarı cezası alırken, Arjantinli dört kulüpten ikisi, IA Central Cordoba and Independiente 50 bin İsviçre frangı para cezası ve uyarı cezasına çarptırıldı.

Kalan iki Arjantin kulübünden biri olan Rosario 20 bin İsviçre frangı para cezası ve uyarı cezası alırken, Racing kulübüne 15 bin İsviçre frangı ve uyarı cezası verildi.

"Köprü" olarak da adlandırılan bu transfer yönteminde, genellikle futbolcu kendini asıl transfer etmek isteyen kulüpten önce başka bir kulüp tarafından kiralanıyor. Futbolcu, kiralık olarak bulunduğu kulüpte sahaya çıkarılmıyor ve kısa bir süre sonra başka bir takım tarafından transfer ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor FIFA Disiplin Komitesi'nden Birçok Kulübe Ceza Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement