FIFA, İtalya'daki Şike Cezalarını Uzattı - Son Dakika
Son Dakika Logo

FIFA, İtalya'daki Şike Cezalarını Uzattı

FIFA, İtalya\'daki Şike Cezalarını Uzattı
12.11.2013 22:15  Güncelleme: 23:38

FIFA, İtalyan federasyonunun bu sezon öncesinde ceza verdiği 26 futbolcu ve 1 hakemin müsabakalardan men kararını uzattı.

FIFA, şike yaptığı iddiasıyla İtalya Futbol Federasyonu tarafından müsabakalardan men edilen futbolcuların cezasını uzattı.

2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında Serie B'de, 2010-2011 sezonunda da Serie A'da şike yaptıkları şüphesiyle 26 futbolcuya İtalya Futbol Federasyonu tarafından 2 ay ile 4 yıl arasında ceza verilmişti.

En uzun cezalardan birine çarptırılan Torino'nun Belçikalı file bekçisi Jean-Francois Gillet'in, Bari ile maçlarında yaptığı şike yaptıktan sonra 3 sene 7 ay ceza almıştı.

Bir hakemin de 4 seneyle cezalandırıldığı olaylara FIFA da el atmış durumda.

Bugün FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamalada, "FIFA, İtalya'da 26 futbolcu ve 1 hakeme verilen cezaların uzatılmasına karar vermiştir. Bu uzatma kararı, İtalyan Futbol Federasyonu'ndan gelen yeni bilgiler ışığında edinilmiştir. Federasyon'un hukuk birimleri tarafından yapılan uzun araştırmalar ve elde edilen dosyalar tarafımıza ulaşmıştır. FIFA Disiplin Komitesi başkanı iddiaları incilemiş ve FIFA Disiplin Yönetmeliği'nin 136. maddesine göre men cezalarının uzatılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor FIFA, İtalya'daki Şike Cezalarını Uzattı - Son Dakika


Advertisement