Fildişi, Brezilya Biletini Kaptı!: 1-1 - Son Dakika
Spor

Fildişi, Brezilya Biletini Kaptı!: 1-1

Fildişi, Brezilya Biletini Kaptı!: 1-1

Drogbalı Fildişi, 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Senegal ile 1-1 berabere kaldı ve Moussa Sowlu Senegal'den Brezilya biletini kaptı!

16.11.2013 23:14

Fildişi Sahilleri, Galatasaraylı golcü Didier Drogba'nın önderliğinde Senegal'den Dünya Kupası biletini kaptı.

Karşılaşmanın ilk yarısı sessiz geçti.

İki ekipten ev sahibi Senegal maça daha istekli başladı. Mane, N'Doye ve Cisse'den oluşan Senegal forvet hattı, birinci devrede Drogbalı Fildişi Sahilleri'ne zor anlar yaşatsa da skor üretemedi.

Fildişi'nde ise 28. dakikada Drogba ve 31. dakikada Gervinho yakaladıkları net pozisyonları değerlendiremeyince devreye golsüz beraberlikle girildi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan ekip Senegal oldu.

SOW PENALTIDAN!

48. dakikada Fildişi savunmasının büyük hatasında kaleci Barry ile karşı karşıya kalan Cisse'nin nefis şutunu file bekçisi muazzam bir şekilde kurtardı.

57. dakikada Senegal penaltı bekledi. Aurier'in koluna çarpan topun ardından Senegalli oyuncular soluğu hakemin yanında aldı, ancak hakem devam kararı verdi.

65. dakikada Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Moussa Sow, N'Doye'nin yerine oyuna dahil oldu.

74. dakikada ise bu sefer Senegal'in penaltı beklentilerine hakem yanıt verdi ve beyaz noktayı işaret etti. Drogba'nın müdahelesinde kendini yere bırakaran Mane, takımı adına şüpheli bir penaltı kazandı.

77. dakikada topun başına Moussa Sow geçti. Sow topu ağlara yolladı ve skoru 1-0'a getiren golü kaydetti!

82. dakikada Drogba ve Gervinho ceza sahasında kalan topa aynı anda hareketlendiler, ancak Senegal'in başarılı kalecisi Coundoul topa önce yetişti.

88. dakikada Yaya toure ile gole çok yaklaşan Fildişi, Cityli yıldızın son vuruşu yapamasıyla bu kontra-ataktan golsüz döndü.

90+2'de ise Senegal inanılmaz bir gol kaçırdı. Cisse'nin şutunda topa müthiş uzanan Barry, ilk şutu kurtardı. Top Sow'un önünde kaldı. Ancak Sow boş kaleye gol vuruşunu yapana kadar savunma topu son anda kornere çeldi.

Bu kornerin dönüşünde kontra-atağa çıkan Fildişi Sahilleri'nde Drogba'nın pasında Salomon Kalou topu ağlarla buluşturdu!

Fildişi, 1-1'lik beraberliğe rağmen ilk maçı 3-1 kazandığı için Dünya Kupası biletini kazanmayı başardı. Moussa Sowlu Senegal ise turnuva dışı kaldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Fildişi, Brezilya Biletini Kaptı!: 1-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement