Fransa Gol Oldu Yağdı! 5-2 - Son Dakika
Spor

Fransa Gol Oldu Yağdı! 5-2

Fransa Gol Oldu Yağdı! 5-2

E Grubu'nda ilk maçlarını kazanan İsviçre-Fransa mücadelesini, Fransızlar adeta şov yaparak kazandı.

21.06.2014 00:05

E Grubu #39;nda ilk maçlarını kazanan İsviçre ve Fransa arasında oynanan kritik maçta Fransızlar şov yaptı! İsviçre #39;yi bozguna uğratan Fransızlar sahadan 5-2 galip ayrılarak E Grubu #39;ndan lider çıkmayı garantiledi.

Honduras maçının kahramanı Benzema, İsviçre #39;ye karşı müthiş bir performans gösterdi. Yıldız oyuncu penaltı kaçırmasına rağmen 1 gol 2 asist yaptı. Fransa #39;nın golleri; Giroud, Matuidi, Valbuena, Benzema ve Sissoko #39;dan gelirken, İsviçre #39;nin gollerini Dzemaili ve Xhaka attı.

FRANSA HIZLI BAŞLADI

İlk maçta muhteşem bir oyun sergileyen Fransa, İsviçre karşısında baskılı başladı. 5. dakikada ilk maçın kahramı Karim Benzema, ceza yayı dışından kaleyi yokladı top az farkla auta çıktı.

Ekvador #39;a karşı savunma hattında hatasız oynayan Von Bergen, Oliver Giroud #39;la girdiği mücadele sonrasında yüzüne darbe aldı. Darbeden sonra yüzünde kanama meydana gelen Von Bergen, oyuna devam edemedi ve yerini Fulham #39;da forma giyen tecrübeli oyuncu Philippe Senderos #39;a bıraktı.

Orta sahada baskıyı devam ettiren Fransa #39;da Yohan Cabaye kaleyi yokladı fakat top çok farklı bir şekilde auta çıktı.

GOLLER ARKA ARKAYA!

Baskıyı artıran Fransızlar, Valbuena #39;nın getirdiği topta Senderos müdahalesiyle köşe vuruşu kazandı. Korneri takımına kazandıran Valbuena kornerden çok iyi orta açtı, topa iyi yükselen Oliver Giroud Fransa #39;yı 17 #39;de 1-0 öne geçirdi.

Giroud #39;un kafasıyla 1-0 öne geçen Horozlar hız kesmedi! İsviçre ilk golün şokunu henüz üstünden atamamışken bir dakika sonra, Karim Benzema ceza sahasına giren Matuidi #39;yi gördü. Matuidi, Benaglio #39;nun kapattığı köşeden topu ağlara yolladı: 2-0!

Honduras #39;a karşı futbolluyla göz dolduran Fransa #39;nın İsviçre karşısında neler yapacağı büyük merak konusuydu fakat Fransızlar, 18 dakikada 2-0 öne geçti.

Maçın ilk 20 dakikasında rakibini adeta bozguna uğratan Fransa, ilk golün asistini yapan Benzema #39;yla gole yaklaştı. Takımını atağa kaldıran Matuidi hemen Benzema #39;yı gördü. Benzema topu yay civarına kadar sürüp yerden şutunu çekti fakat Benaglio topu tek hamlede tuttu.

İSVİÇRE #39;TOPARLANDI #39; DERKEN!

Kalesinde iki gol gören İsviçre, gollerin şokunu üstünden attı ve sağ kanattan bir serbest vuruş kazandı. İsviçre #39;nin yıldız ismi Shaqiri #39;nin kullandığı serbest vuruşta savunma topu kafayla karşıladı. Ceza sahasında oluşan karambol sonrasında Xhaka topu ağlara gönderdi ama hakem ofsayt verdi.

Xhaka #39;nın ofsayt nedeniyle sayılmayan golünün ardından İsviçre gole bir kez daha yaklaştı. Ekvador #39;a karşı takımının beraberlik golünü atan Mehmedi #39;nin attığı şutta, Lloris topu çeldi dönen topu Shaqiri tamamlamaya çalıştı ama top auta çıktı.

Fransızlar, İsviçre #39;nin fişini çekme fırsatına çok yaklaştı ama... Sol kanattan ceza sahasına giren Benzema, Djourou #39;nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem 32. dakikada penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Benzema #39;nın şutunda Benaglio topu çeldi, penaltının devamında Cabaye boş kaleye topu direğe nişanladı.

GOL YAĞMURU DEVAM EDİYOR!

Oyunun kontrolünü Fransa #39;ya teslim eden İsviçre pas yapmakta dahi zorlanırken Fransızlar #39;ın 3. golü geldi! İsviçre #39;nin kullandığı kornerin ardından Varane #39;la hızlı çıkan Fransa #39;da ilk golü atan Giroud, topu Valbuena #39;nın önüne yuvarlayınca yıldız oyuncuya sadece topa dokunmak kaldı. Valbuena #39;nın attığı golle Fransızlar 40. dakikada 3-0 öne geçti.

İlk yarıda oyunu domine eden Fransa, kaçan penaltıya rağmen soyunma odasına 3-0 #39;ın verdiği rahatlıkla girdi.

Kupa öncesi favoriler arasında gösterilmeyen Fransa ilk yarıdaki performansıyla Dünya Kupası #39;nı ne kadar istediğini gösterdi.

HIZTFELD KULAK ÇEKMİŞ

İlk yarıda kalesinde 3 gol gören İsviçre ikinci yarıya daha derli toplu başladı. Seferovic #39;le kaleyi yoklayan İsviçre #39;de Mehmedi, ceza sahası içinde yer düştü ama hakem devam kararı verdi.

Oyunda dengeyi kuran Hitzfeld #39;in öğrencileri, Shaqiri #39;nin yönlendirdiği ataklarda pozisyonlar bulmaya başladı. 53. dakikada Shaqiri ortayı açtı Xhaka kafayı vurdu ama Fransa savunması gole izin vermedi. 60 dakikada kalesinde 3 gol gören İsviçre, bu dakikaya kadar kaleye 11 şut attı! Fakat bu şutların sadece 4 #39;ü kaleyi bulabildi.

BENZEMA SONUNDA ATTI... ATTIRDI! 5-0

Skor rahatlığıyla birlikte kontrolü eline alan Fransa oyunun temposunu da kendisine göre ayarladı.

İlk golün sahibi Giroud #39;un yerine giren #39;Altın Çocuk #39; Pogba ceza sahasına öyle bir top attı ki, Benzema #39;nın bu asisti kaçırma şansı yoktu! 32 #39;de penaltıdan yararlanamayan Benzema, arzuladığı golü 67. dakikada attı ve skor 4-0 #39;a geldi.

Rakibi karşısında 4-0 öne geçen Fransızlar #39;a 4 gol yetmedi. 72. dakikada Evra #39;yla gole yaklaşan Fransa #39;da Benzema #39;nın pasında Moussa Sissoko düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 5-0!

Futbola aç bir görüntü sergileyen Fransızlar, maçın son 15 dakikasına girilirken İsviçre karşısında durmak bilmedi. 1 gol 2 asist ve bir de penaltı kaçıran Real Madrid #39;in yıldızı Benzema, 77 #39;de ikinci golüne çok yaklaştı. Evra #39;nın getirdiği pozisyonda fantastik bir vuruş sergileyen Benzema #39;ya Benaglio izin vermedi.

DZEMAILI VE XHAKA FARKI AZALTTI

Oyunun son bölümüne 5-0 geride giren İsviçre, Dzemaili ve Xhaka #39;yla farkı 3 #39;e indirdi.

Yaklaşık 35 metreden kazanılan serbest vuruşta oyuna sonradan giren Dzemaili, barajın hemen altından attığı sert şutla 81. dakikada skoru 5-1 #39;e getirdi.

Dzemaili #39;nin uzaktan attığı gole karşılık takım arkadaşı Xhaka #39;dan geldi. Gökhan İnler #39;in orta sahadan Fransa savunmasının arkasına attığı topa gelişine vuran Xhaka, muhteşem bir golle farkı 3 #39;e indiren golü attı ve maç 5-2 Fransızlar #39;ın üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇ BİTTİ FRANSA ATMAYA DEVAM ETTİ

Maçın son düdüğünün ardından ilginç bir an yaşandı. Hakemin bitiş düdüğünün ardından topla buluşan Benzema topu ağlara gönderdi ama maç daha önceden sona ermişti...

Fransa bu farklı galibiyetin ardından E Grubu #39;ndan lider çıkmayı garantiledi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Fransa Gol Oldu Yağdı! 5-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement