Fulham Satıldı - Son Dakika
Spor

Fulham Satıldı

Fulham Satıldı

85 yaşındaki Mısırlı işadamı Muhammed el- Fayed, kulübü Şahid Han'a sattı.

14.07.2013 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Premier Lig'in köklü kulüplerinden Fulham'ı, Pakistan asıllı ABD'li milyarder işadamı Şahid Han satın aldı. Kulübün internet sitesinde yer alan habere göre, Fulham'ın 1997'den bu yana sahibi olan 85 yaşındaki Mısırlı işadamı Muhammed el- Fayed, kulübü Şahid Han'a sattı.

Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) Jacksonville Jaguars takımının da sahibi olan Şahid Han'ın kulübün tüm hissesini satın aldığı ve anlaşmanın federasyon tarafından da onaylandığı ifade edildi.

16'SINDA GÖÇ ETTİ MİLYARDER OLDU

Muhammed el- Fayed'in 16 yıldır sahibi olduğu Fulham'ı Şahid Han'a ne kadara sattığı açıklanmazken, İngiltere basınında fiyatın 220 milyon doların üzerinde olduğu iddia edildi. Pakistan doğumlu olan Şahid Han, 16 yaşında ailesi ile birlikte ABD'ye göç eden bir göçmen. 2.5 milyar dolarlık bir servete sahip olan Şahid Han gençken kurduğu Flex-N-Gate adlı otomotiv şirketiyle servetini inşa etmiş daha sonra spor yatırımları yaparak Amerikan futbolu takımı Jacksonville Jaguars'ı 2011 yılında almıştı.

GEÇEN YIL FORBES LİSTESİNE GİRDİ

Şahid Han geçen sene Forbes 500 Zenginler Listesi'ne de adını yazdırmıştı. Mısırlı ünlü işadamı Muhammed el-Fayed ise son yıllarda hız verdiği satışlara tam gaz devam ediyor. El-Fayed Fulham'dan önce geçen sene ünlü Harrods mağazalarını 2.3 milyar dolara Katar Devlet Fonu'na satmıştı. Mısırlı işadamı el-Fayed'in Fulham'ı uzun yıllardır satmak istediği biliniyordu

İNGİLİZLERİN 134 YILLIK KÖKLÜ KULÜBÜ

İngiltere'nin en köklü kulüplerinden biri olan Fulham 1879'da kuruldu. Uzun zaman o dönemki adıyla İngiltere birinci liginde kalıcı olamayan Fulham, El-Fayed'in takımı almasının ardından Premier Lig'de adından söz ettirdi. Kulüp, geçen sezon ise beklentileri karşılayamayıp ligi 12. bitirdi

"İYİ ELLERE TESLİM ETTİM"

1997'de sevgilisi Prenses Diana ile trafik kazasında ölen Dodi el-Fayed'in babası olan Mısırlı işadamı El-Fayed yaptığı açıklamada kendi görevinin artık sona erdiğini ve kulübü iyi ellere teslim ettiğini söyledi

ŞAHİD HAN: ÇOK ŞANSLI BİRİYİM

Şahid Han satın almanın ardından yaptığı açıklamada, El-Fayed'in görevini üstleneceği için çok şanslı biri olduğunu söyledi ve El-Fayed'e 16 yıl boyunca kulübe yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Han, 2011'de de Amerikan futbolu takımı Jacksonville Jaguars'ı almıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fulham Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement