Futbolda Şeffaflık Konferansı - Son Dakika
Spor

Futbolda Şeffaflık Konferansı

Futbolda Şeffaflık Konferansı

CAS Hakimi Kısmet Erkiner, istifa eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve TFF yönetiminin her şeyi FİFA'ya yaranmak için yaptığını söyledi.

24.02.2012 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CAS Hakimi Kısmet Erkiner, istifa eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve TFF yönetiminin her şeyi FİFA'ya yaranmak için yaptığını söyledi.

Doğuş Üniversitesi tarafından düzenlenen Spor Hukuku Enstitüsü ve Futbolda Şeffaflık Konferansına, Uluslararası Şeffaflık Örgütü Spor Danışmanı Sylvia Schenk, CAS Hakimi Kısmet Erkiner, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Kemal Ulusu katıldı.

Konferansta konuşan Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Kemal Ulusu, Türkiye'de Futbol Federasyonu'nun Kulüpler Birliği Vakfı'nın emrinde çalıştığını söyledi. Son 10 yıldır Türkiye'de futbolu Kulüpler Birliği Vakfı'nın yönettiğini dile getiren Ulusu, "Genel kurulda başkanlar adeta hanedan gibi birini seçiyorlar. Oylar blok halinde kullanılıyor. Büyük kulüplerin istedikleri oluyor. Kendi isteklerini yaptırmak için kuralları oluşturuyorlar. TFF kanunumuz federasyon yapısı değişmeden olmaz. Spor

kulüpleri yasasının çok acil çıkması gerekiyor" dedi.

"TFF ÇÖZÜMÜ FİFA'YA YARANMAKTA GÖRDÜ"

Konferansın önemli konuşmacılarından biri de CAS Hakimi Kısmet Erkiner'di. FİFA'nın kendi yapılanmasında sorunlar olduğunu dile getiren Erkiner, "Maalesef balık baştan kokmuş. Sakatlık ta en baştan. Biz onlardan korktuğumuz için önce sen kendine bak cesaretine sahip değiliz. Mücadele edeceğimiz kurula karşı çok çekingen, pısırık davranıyoruz. Aydınlar, Federasyon yönetimini 'Damat Ferit Paşa hükümeti' benzetmesi yapmıştı. Onlar her şeyi İngiliz devletine yaranmak için yapıyordu. Mehmet Ali Aydınlar

yönetimi de her şeyi FİFA'ya yaranmakta aradı. İnşallah yeni gelecek yönetim bu şekilde davranmaz" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın ceza Ceza verecek kurumların, "Türk takımlarının yanında Türkiye'ye de ceza veririz" laflarını blöf olarak nitelendiren Erkiner, "Yine söylüyorum bu blöftür. Makedonya'da takıma verilen ceza ile bize verilmek istenen ceza aynı değildi. Türkiye tehdit edildi. Bizim federasyonda bu blöfü yedi" dedi.

Erkiner, Fenerbahçe'nin CAS'taki davasının ardından UEFA'nın Fenerbahçe'ye ceza veremeyeceğini, böyle bir girişimde bulunursa bunun intikam davranışı olacağını söyledi.

"DİSİPLİN DAVASI BEKLETİLMEMELİ"

Katıldığı konferansın çıkışında basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaşan CAS Hakimi Kısmet Erkiner, Çağlayan Adliyesi'nde devam eden şike davası hakkında yorum yapmayacağını söyledi. Futbol Federasyonu'nun disiplin cezası davasına bir an önce başlaması gerektiğini ifade eden Erkiner, "Bu disiplin davasının bir an önce başlaması gerekiyor. Disiplin davasının ceza davasından bağımsız olarak sonuçlandırılması gerekiyor. Bekletilmemesi lazım. Spor hukuku ile devletin hukuku farklıdır.

Erkiner, kamuoyunda "şike davasında mahkemeden çıkacak karardan sonra işlem yapılsın" şeklindeki algıyla ilgili olarak da, "Bana göre mahkeme sonucunu beklemeye gerek yok. Uzarsa belki sıkıntı oluşabilir. Tabi bu benim görüşümdür." dedi.

"UEFA CEZA VERİRSE İNTİKAM OLUR"

Erkiner, bir gazetecinin "Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne TFF göndermedi" şeklinde yaptığı açıklamaların ardından Federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın önce, "Kısmet Erkiner'e teşekkür ediyorum." daha sonrada "İlhan Helvacı ile görüştüm. Kısmet Erkiner, bu konuda yorum yapıyor." sözlerini hatırlatılması üzerine konuşan Erkiner şunları söyledi. "Arada hiçbir şey değişmedi. Ben sadece bir tercümeyi okudum. Yorum yapmadım. Benim yorum yaptığım bir iddiadır."

Fenerbahçe'nin CAS'taki davası bittikten sonra UEFA'nın Fenerbahçe'ye ceza vereceği şeklindeki söylemleri değerlendiren Erkiner, "Hukukta ne zaman hak aramak ceza konusu oldu. Eğer böyle bir şey olursa düpedüz intikam şeyi davranışı olur." dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Futbolda Şeffaflık Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı
    17:34 Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nın 5. ayak yarışları sağanak altında başladı. 34 yelkenli yat ve 300 sporcu yarışlara katıldı. Yatlar, rüzgara göre belirlenen parkurda mücadele etti ve finişe geldi. İlk gün hava şartları nedeniyle tek yarış yapıldı. Yarışlar yarın koy içi ve koy dışında gerçekleştirilecek yarışlarla tamamlanacak.

  • Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı
    17:28 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı

    Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Erzurum'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Futsal Bölge Müsabakalarında grup birincisi olan Patnos YİBO oyuncularını tebrik etti. Kökrek, oyuncuların gösterdiği azim ve mücadeleden gurur duyduğunu belirterek, başarılarının devamını diledi.


Advertisement