G.saray Bütçesinde Büyük Açık! - Son Dakika
Spor

G.saray Bütçesinde Büyük Açık!

G.saray Bütçesinde Büyük Açık!

Galatasaray İştiraki Şirketler arasında gurur kaynağı olarak gösterilen Pazarlama A.

30.11.2010 14:08

Galatasaray İştiraki Şirketler arasında gurur kaynağı olarak gösterilen Pazarlama A.Ş.'de rakamlar, işlerin sanıldığı gibi olmadığı gösteriyor.

Cemal Özgörkey yönetiminde büyük atılım yaptığı söylenen ve üst üste mağazalar açan GSP'nin boyası kurcalanınca çabuk dökülüyor.

İki yılda kulübe 8 milyon dolar aktardığı iddia edilen Pazarlama A.Ş.'nin satışlarının, bütçenin 4.5 milyon lira gerisinde kaldığı görülüyor.

Ciro arttı, kazanç nerede?

Yaptığımız araştırma, GSP'nin son iki mali dönemde yaptığı faaliyet karının, geçmişle kıyaslanamayacak oranda düşük olduğunu ortaya koydu. Cirosu 24 milyon TL ile iki misline çıkmasına karşın, 2 yıllık toplam faaliyet karının sadece 700 bin TL olduğu ileri sürüldü. Satışlar bütçenin 4.5 milyon TL gerisinde kalırken, kar hedefinin dörtte birine ulaşılabildi.

GSP'den kulübe para akmıyor

Kulübe sıcak para sağladığı söylenen GSP'nin son iki yılda iddia edildiği gibi 8 milyon dolar aktarmasının söz konusu olmadığı, Pazarlama A.Ş'nin Galatasaray Grubu'na katkısının 2010 yılı itibariyle yaklaşık 3 milyon 600 bin lira olduğu öğrenildi. Galatasaray Spor Kulübü'nün, Pazarlama AŞ'den ciddi miktarlarda alacağı olduğu da ortaya atılan iddialar arasında.

7.5 milyon liralık atıl stok!

Araştırmamız, paraların stoklarda yattığı gerçeğini su yüzüne çıkarıyor! Büyük kısmı satılamaz nitelikte, 7,5 milyon TL değerinde stok bulunduğu, Pazarlama A.Ş'nin kulübün diğer şirketlerine 7 milyon TL grup içi borcu olduğu söyleniyor. Son üç yılda ederi 4'e katlanan stokların içler acısı durumu, Ali Sami Yen'den ayrılma vakti geldiği ortaya çıkacak.

Ürün grubu 4 kat arttı…

Bir diğer problem de tasarım çeşitliliğinin 4 katına çıkmasına rağmen siparişlerin elde kalması. 200'den 800'e çıkan ürün grubunun yarısı bile sipariş alamamış ve yapılan yatırımlara rağmen koleksiyon elde patlamış. Sözün özü, şirket son 2 yıl içinde geçtiğimiz hafta istifa eden Cemal Özgörkey'in hırslı hedeflerine ayak uyduramamış gibi görünüyor.

İdari sıkıntılar düşündürücü

Bu süreçte personel 60'tan 120'ye çıkarken, yapılan seçimlerin tartışma ve huzursuzluklara yol açtığı konuşuluyor. İddialara göre bazı çalışanların yakınları çeşitli görevlere atanırken, Özgörkey'in kendine bir nevi seçim ofisi oluşturduğu yönetimde yüksek sesle dillendiriliyor. 6. genel müdür olarak Hakan Aydınol'un atanmasıyla işler daha da karışmış gözüküyor.

Bu durum Polat'ı çok üzüyor

Pazarlama A.Ş'nin en büyük sıkıntının ise faturasız ve sözleşme dışı yapılan ödemeler olduğu iddia ediliyor. Kurulan ekibe, şirket ve yönetimin bilgisi olmadan ödemeler yapıldığı gelen bilgiler arasında. Başkan Adnan Polat'ın, Pazarlama A.Ş'nin durumundan dolayı çok üzgün olduğu ve bunun için Özgörkey'in istifasını hemen kabul ettiği de kulüpte çok konuşuluyor.

Aralarından su sızmıyordu!

Kısa bir süre öncesine dek Başkan Adnan Polat'ın en güvendiği isimlerin başında Cemal Özgörkey geliyordu. Ancak Pazarlama ve İletişim AŞ'nin birleşmesinin ardından Hakan Aydınol'un genel müdürlüğü atanması sonucu, ikili arasındaki ilişki bozulmaya ve Cemal Özgörkey'i istifaya götüren süreç yaşanmaya başladı.

KAYNAK:

Murat Bereket/ SÖZCÜ

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor G.saray Bütçesinde Büyük Açık! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement