"Galatasaray Arena'yı Kaybedebilir" - Son Dakika
Spor

"Galatasaray Arena'yı Kaybedebilir"

"Galatasaray Arena\'yı Kaybedebilir"

Galatasaray ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında mahkemeye taşınan ‘çatı’ anlaşmazlığı hakkında Eski GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül açıklamalar yaptı ve sarı-kırmızılı kulübün stat üzerindeki hakkını kaybedebileceğini iddia etti.

21.12.2013 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski GSGM Müdürü Yunus Akgül, son Juventus maçıyla yeniden gündeme gelen Türk Telekom Arena'nın henüz yapılmayan çatısı hakkında konuştu ve Galatasaray Kulübü'nün protokol yükümlülüğüne ısrarla uymadığını belirtip, "Mahkeme tarafından haklı bulunduğu takdirde Galatasaray'ın stadının elinden alınması söz konusudur" dedi.

SportsTV'ye açıklamalarda bulunan Akgül'ün açıklamalarından öne çıkan bölümler şu şekilde...

"Galatasaray o dönem seçime gidiyordu ve bu nedenle stadı hemen teslim almak istedi. Eksik kalan çatı kısmı için protokole madde koyduk. 'Galatasaray'a şu tarihte stadı teslim ediyoruz. Sadece üzerinin kapatılması gerekiyor ve bunun yükümlülükleri Galatasaray tarafından yapılmak üzere…' şeklinde… Stadın üstünün kapatılması için bütün sistem hazır, sadece konstrüksiyon gerekiyor. Galatasaray için çok cüzi rakamlar. Bu ısrarı anlamıyorum. Galatasaray'ın şimdiki yönetiminin de o protokole uyması gerekiyor. Galatasaray'ın yılda 1 milyon lira vermesi de gerek onu veriyor mu bilmiyorum."

"Juventus maçında stadın çatısı olsaydı o zaman nasıl bir hava olurdu, şimdi ne oldu? İptal edilecek diyorlar, hatta sabotaj yaptılar diyorlar. Eğer çatı kapansaydı böyle olmazdı. Devletin kuralları vardır. İş mahkemeye gitti ve eğer mahkeme tarafından GSGM haklı bulunursa, Galatasaray'ın elinden alınabilir stat… Maçlarını yine orada oynarlar ama bu kez başka bir protokol olur. Ama mutlaka dava açılmalı, çünkü orası devletin malı…"

"Dünyada hiçbir devlet stat yapıp bir kulübe vermez. Eğer bir stat da yaparsa bir kulüpte orada kirayla oynar. Mesela Fenerbahçe'nin durumu öyle değil. Stadını kendisi yaptı. Beşiktaş da aynı şekilde kendisi yapıyor ama Galatasaray öyle değil. Orayı devlet yaptı. Ali Sami Yen Stadı'nın arazisi de GSGM'nindir. Tapu bizde çünkü... Galatasaray sanki tapulu yeriymiş gibi konuşuyor. Orası öyle değil."

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 'Galatasaray Arena'yı Kaybedebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement