Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Olcay Açıklaması - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Olcay Açıklaması

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Olcay Açıklaması

"Kazandık, mutluyuz. Galatasaray'a hayırlı olsun" "Galatasaray için sevinçli bir gün ama oynanan futbol ve ortaya konulan spor terbiyesi bakımından, memnun olmadığımı ifade etmek istiyorum" Yönetim kurulu üyesi Sarıgül: "Galatasaray'ın 90 dakika çok önemli bir üstünlüğü vardı.

06.04.2014 22:46

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Fenerbahçe derbisi hakkında, "Bugün kazandık, mutluyuz. Galatasaray'a hayırlı olsun" dedi.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Olcay, karşılaşmanın gergin geçtiğini belirterek, "Galatasaray'ın çok ihtiyacı olan 3 puanı kazanması, bizleri çok mutlu etti. Galatasaray için olmazsa olmaz önemindeki bir maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Sarı ve kırmızı kartlar, önümüzdeki günlerde bazı konularda sıkıntı yaşamamıza sebep olabilir" diye konuştu.

Sahada iki takımın futbolcularının da gösterdiği tutumun Türk sporu adına hoş olmadığını aktaran Özkan Olcay, şunları kaydetti:

"Türk futbolunda, futbolcuların medyada bazı spekülatif haberlerden etkilenmediğini söylemek doğru olmaz. Oyun başladığı andan itibaren futbolun kendisi kadar oyuncularımızın da gösterdiği tavırlar, Türk sporu adına hoşa giden davranışlar değildi. Bu konuda kendi takımımızı ayırmadan konuşmak istiyorum. Eğer Türkiye'de futbol ilerleyecekse, sahaya çıkan futbolcuların öncelikle güzel futbol oynamayı düşünmeleri ve futbolun güzelliklerini sahaya yansıtmaları lazım. Birbirlerine tekme atarak, yalandan yerlere yatarak Türk futbolunun ilerlemesi mümkün değil."

İkinci Başkan Olcay, kulüplerin kendi futbolcularını davranışları konusunda uyarmaları gerektiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu şekilde kavga etmek, Türkiye'nin uluslararası başarılarına bir şey kazandırmaz. Uluslararası arenada kendimize bir yerler arıyorsak, futbolu efendice oynamanın yollarını, hocalarımız ve yöneticilerimizin kendi takımlarına öğretmesi lazım. Bugün Galatasaray için sevinçli bir gün ama oynanan futbol ve ortaya konulan spor terbiyesi bakımından memnun olmadığımı ifade etmek istiyorum. Ben bugün sahada Türk sporu için çok övünülecek tablolar görmedim."

Yönetim kurulunun hafta içinde sarı-kırmızılı takımla barbekü organizasyonunda buluştuğu hatırlatılarak, etkinliğin maça yansıyıp yansımadığını sorulması üzerine Olcay, "Meseleleri bir barbekü partisinde halletmek mümkün olsaydı o zaman herkes bol bol barbekü partisi verirdi" dedi.

Emir Sarıgül: "Üç puanı aldığımız için sevinçliyiz"

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül ise güzel bir maç oynandığını belirterek, "Galatasaray'ın 90 dakika çok önemli bir üstünlüğü vardı. Üç puanı aldığımız için sevinçliyiz" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı futbolcu Selçuk İnan ile teknik direktör Roberto Mancini arasında maç içinde yaşanan diyalogla ilgili bir soru üzerine Sarıgül, "Bunları saha içinde olabilecek reaksiyonlardan birisi olarak değerlendirmek lazım. Galatasaray'da taraftarıyla, yönetimiyle ve futbolcusuyla herkes birbirine kenetlenmiş durumda. Müsabakanın başından sonuna kadar, Galatasaray'ın ne kadar uyum içinde olduğu görüldü" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Olcay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement