Genç milli güreşçi Fatma Yılmaz'ın başarısının sırrı köy hayatı - Son Dakika
Spor

Genç milli güreşçi Fatma Yılmaz'ın başarısının sırrı köy hayatı

Genç milli güreşçi Fatma Yılmaz\'ın başarısının sırrı köy hayatı

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Nuh köyünde yaşayan Fatma Yılmaz, köydeki yaşamının profesyonel olarak ilgilendiği güreşte başarıyı getirdiğine inanıyor.

25.05.2022 11:16  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Nuh köyünde yaşayan Fatma Yılmaz, köydeki yaşamının profesyonel olarak ilgilendiği güreşte başarıyı getirdiğine inanıyor.

Ailesiyle yaşayan 14 yaşındaki Fatma Yılmaz'ın, ortaokul eğitimi için gittiği iki kilometre uzaklıktaki Taşoluk beldesinde 3 yıl önce halı sahada futbol oynarken güreş antrenörü Yakup Yağcı tarafından güreşe yatkınlığı fark edildi.

Fatma Yılmaz, ailesinin izninin ardından okuldaki eğitimi sonrası Taşoluk Belediye spor Kulübünde hafta içi güreş antrenmanlarına başladı.

Zamanla güreşi çok seven genç sporcu, eviyle kulübü arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik mesafeyi bazen babasının aracıyla, bazen bisikletle, bazen de koşarak gidip geldi.

Fatma Yılmaz, 2021'de Antalya'da 13 Yaş Altı Şampiyonası ile Tekirdağ Çorlu'da 15 Yaş Altı Şampiyonası'nda Türkiye birincisi olarak milli takıma seçildi.

Geçen yıl Bulgaristan'da düzenlenen 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olan milli güreşçi, Yunanistan'da katıldığı Balkan Şampiyonası'nda birinciliği elde etti.

Başarılarıyla ailesini de gururlandıran Fatma Yılmaz, okul ve güreş antrenmanlarının yanı sıra köy işlerinde anne ve babasına yardımcı oluyor.

Büyükbaş hayvanlarını köyün yaylalarında otlatan Fatma Yılmaz, hareketli yaşam tarzıyla formunu koruyor.

"Bu işleri yapmamın güreşte başarıya ulaşmama katkısı oluyor"

Fatma Yılmaz, AA muhabirine, ailesinin güreş yapmasına her zaman destek olduğunu, elde ettiği başarılarla kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.

Hayatının okul, güreş ve köydeki işlere yardım etmekle şekillendiğini anlatan Fatma Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yaylada ineklerimizi babamla otlatıyoruz. Tarla, bağ ve bahçe işlerine de yardımcı oluyorum. Köyde yetiştiğim için hareketliyim, hırslıyım ve güçlüyüm. Hareketli yaşam tarzım bana da spor oluyor. Bu işleri yapmamın güreşte başarıya ulaşmama katkısı oluyor. Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit'i örnek alıyorum. Antrenmanlarımı hiç aksatmıyor, sürekli çalışıyorum. Kısa vadede hedefim, haziranda Konya'daki 15 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası ile Avrupa Şampiyonası'nda birincilik. En büyük hedefim ise olimpiyatlara katılıp şampiyon olmak. İnşallah, orada da Afyonkarahisar'ı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, İstiklal Marşı'mızı okutmak ve Türk bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum."

Baba Özcan Yılmaz ise ata sporu güreşi başarılı şekilde yapan kızıyla gurur duyduğunu, her zaman da yanında olup destek olacağını vurguladı.

Antrenör Yağcı: "Fatma, azimli, istekli ve hırslı bir güreşçi"

Antrenör Yakup Yağcı, okulun futbol takımında atletik yapısını beğenerek keşfettiği Fatma Yılmaz'ı 2020'de güreş takımına aldığını dile getirdi.

Fatma Yılmaz'ın 2021'de elde ettiği derecelerle 15 Yaş Altı Kız Milli Takımı'na seçildiğine değinen Yağcı, "Katıldığı il şampiyonaları, özel turnuvalar ve okullar arası yarışmalarda birincilikler elde etti. Şimdi 1-5 Haziran'da Konya'da 15 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nda 36 kiloda mindere çıkacak. Orada inşallah birinci olup, yeniden milli takıma girecek. Kendisi çok inanıyor, gerçekten çok çalıştı. Fatma, azimli, istekli ve hırslı bir güreşçi. Biz de kendisine güveniyoruz, hatta biz Fatma'yı 2028 yılındaki olimpiyatlara katılmada aday olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Genç milli güreşçi Fatma Yılmaz'ın başarısının sırrı köy hayatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor
    16:19 Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor

    Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, büyük kadınlar finalleriyle devam etti. Beşirli Spor Kompleksi tenis kortlarındaki müsabakaların üçüncü gününde, tek kadınlarda Duru Aslan birinci, Buse Gündüz ise ikinci oldu. Çift kadınlarda Buse Gündüz-Çağla Teoman ikilisinin birinciliği, Duru Aslan-Defne Akçay çiftinin de ikinciliği elde ettiği organizasyonda, büyük erkekler yarı finalleri de gerçekleştirildi. Turnuva, yarın yapılacak büyük erkekler final müsabakalarıyla sona erecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon'da birçok farklı spor etkinliğine ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Arıcıoğlu, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, 'İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizin yanında Trabzon da bu turnuvada var. Ev sahipliği yapıyoruz burada. Çok özel bir turnuva. Bayram sonrası olmasına rağmen ciddi katılım oldu.' dedi. Düzenlenen turnuvaların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Arıcıoğlu, 'Burada 15 kortumuz var, 3'ü kapalı. Bu kortlarımızda modernizasyon planlıyoruz. Bu kortlarımızda ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenlemek istiyoruz çünkü Trabzon bir spor şehri, bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Spor kültürünü çocuklarımızdan yetişkinlerimize aşılamak istiyoruz.' diye konuştu.

  • Kapaklı'da trafik uygulaması: 1471 araç kontrol edildi, 138 sürücüye ceza kesildi
    16:16 Kapaklı'da trafik uygulaması: 1471 araç kontrol edildi, 138 sürücüye ceza kesildi

    Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik uygulamasında 1471 araç kontrol edildi ve 138 araç sürücüsüne toplamda 525 bin 257 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca kasksız motosiklet sürücülerine kasklarını tedarik etmeden trafiğe çıkış izni verilmedi. Öte yandan Kapaklı ilçesinde bir evde ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve zanlı gözaltına alındı. Ergene ilçesinde ise bir iş yerinde 2 bin 200 makaron ve tütün ele geçirildi, iş yeri sahibi hakkında işlem yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için antrenmanlarını sürdürdü
    15:54 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için antrenmanlarını sürdürdü

    Sivasspor, Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde bugün yapılan antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman ısınma hareketleri, pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçıyla tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Sivasspor ile Fenerbahçe, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak.

  • Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı
    15:53 Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Sarıyer'de aracına binen yabancı uyruklu şahıs tarafından 5 yerinden bıçaklandıktan sonra hayatını kaybeden taksici son yolculuğuna uğurlandı. Taksici için cenaze namazı kılındı ve Feriköy Mezarlığı'nda defnedildi. Olayın detayları ve taksicilerin güvenliği konusunda açıklamalar yapıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    15:39 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, 1,5 saat sürdü. Isınma ve koordinasyon çalışmalarının ardından geniş alanda çift kale maç yapıldı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi. TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan Denizlispor'a bir kötü haber geldi.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    15:13 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Mondihome Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda dinamik ısınma ve sonuçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Sakatlığı bulunan Onuachu ise takımla çalışmalarını sürdürerek maçta forma giyebilme ihtimali bulunuyor.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.


Advertisement