Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bolu'da Yağlı Güreş İzledi - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bolu'da Yağlı Güreş İzledi

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bolu\'da Yağlı Güreş İzledi

Bolu'nun Gerede ilçesinde düzenlenen yağlı güreş festivaline katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, vatandaşlara seslenerek, "Grekoromen Güreş Milli Takımı oyuncularımız sizlerden dua bekliyor."

01.07.2012 18:45

Bolu'nun Gerede ilçesinde düzenlenen yağlı güreş festivaline katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, vatandaşlara seslenerek, "Grekoromen Güreş Milli Takımı oyuncularımız sizlerden dua bekliyor. Londra'da altın madalyaları toplayacaklar" dedi.

Gerede'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Esentepe Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 68.'si düzenlendi. Esentepe'de düzenlenen güreşlere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Bolu İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, vatandaşlar ve pehlivanlar katıldı. Esentepe er meydanında düzenlenen organizasyona 14 kategoride 250 güreşçi katıldı. 4 kategoride yağlı güreşlerin yapıldığı organizasyonda 150 kilogram yağ kullanıldı.

68. Esentepe Yağlı Güreşleri'ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tören alanına gelerek er meydanına girip vatandaşları selamladı. Aladağlar'da kamp yapan Grekoromen Güreş Milli Takım kampını ziyaret ettiğini söyleyen Bakan Suat Kılıç, "Bizi burada bağrınıza bastığınız için teşekkür ederim. Az önce Aladağ'da kamp yapan Grekoromen Güreş Milli Takımımızı ziyaret ettik. Kendileri orada Londra Olimpiyatları'na hazırlanıyorlar. Sizlerden dua bekliyorlar. 23-24 Temmuz gibi Londra'ya gidecekler. İnşallah bütün altınları toplayıp gelecekler. Güreş sadece el ense sporu değildi. Güç, iman, irade ve güven de gerektirir. İnşallah sizin hayırlı dualarınızla başarılı olacaklar" şeklinde konuştu.

Bakan Suat Kılıç'ın konuşmasının ardından bütün protokol üyeleri er meydanına inerek kura çekimine katıldı. Güreşçiler, Bakan Suat Kılıç ve protokol üyeleriyle yağlı oldukları için parmak ucuyla tokalaştı. Daha sonra kura çekiminin ardından güreşlere geçildi. Bakan Kılıç, güreşlerin başladığı anda ilçe merkezine inerek çeşitli incelemelerde bulundu. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bolu'da Yağlı Güreş İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement