Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile Görüştü - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile Görüştü

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile Görüştü

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul'da düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 52. Genel Kurul Toplantısı'nda, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye'nin organizasyon düzenleme kabiliyeti ve olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteği ele alındı. Ayrıca, Türkiye ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi arasındaki işbirliğinin güçlendirilerek devam etmesi konuşuldu. Bakan Bak, Thomas Bach'a Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen spor altyapısının yeniden yapılandırılması için yapılan yardımlar için teşekkürlerini iletti.

07.10.2023 10:13  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul'da düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 52'nci Genel Kurul Toplantısı'nda, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile görüştü.

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 52'nci Genel Kurul Toplantısı'na katılan Bakan Bak, yaptığı görüşmelerde Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi. İkili görüşmede, Türkiye'nin organizasyon düzenleme kabiliyetine ve olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteğine değinildi. Ayrıca görüşmede, Türkiye ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin arasındaki işbirliğinin, güçlendirilerek devam etmesi konuşuldu. Thomas Bach, 2021 yılında IOC ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Dayanışma İçin Spor' (Sport for Solidarity) projesinin başarısından dolayı Bakan Bak'a teşekkür etti. Bakan Bak ise IOC'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen spor altyapısının yeniden yapılandırılması için yaptığı yardımlardan dolayı Thomas Bach'a teşekkürlerini iletti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener'de görüşmede hazır bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement