Görme engelliler judo branşı, Türkiye Judo Federasyonuna bağlandı - Son Dakika
Spor

Görme engelliler judo branşı, Türkiye Judo Federasyonuna bağlandı

Görme engelliler judo branşı, Türkiye Judo Federasyonuna bağlandı

Görme engelliler judo branşı, uluslararası federasyonların talebiyle Türkiye Judo Federasyonu bünyesine geçti.

02.12.2022 11:37  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görme engelliler judo branşı, uluslararası federasyonların talebiyle Türkiye Judo Federasyonu bünyesine geçti.

Federasyondan yapılan açıklamada, paralimpik branşların ana federasyonların bünyesine geçmesi kararının ardından, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonundaki branşın Türkiye Judo Federasyonuna bağlandığı belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan nihai karar sonrası geçiş işleminin tamamlanmasının ardından, Spor Federasyonları Daire Başkanı Fatih Uysal, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ile Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım'ın katılımıyla devir töreni yapıldığı aktarıldı.

Spor Federasyonları Daire Başkanı Uysal, uluslararası federasyonlar tarafından talep edilen branşların ana federasyon çatısı altına alınması kararının kademe kademe yerine getirildiğini aktararak, "Paralimpik judocularımızın daha önce gösterdiği başarıları yeni camiasında da sürdüreceklerine inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Sezer Huysuz ise 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nın hazırlıklarına başlayacaklarını anlatarak, "Amacımız daha önce elde edilen olimpik, dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki başarıları ileriye götürmek olacak. Bugüne kadar ailelerimizin yeni üyelerini organizasyonlarda başarılı sonuçlara taşıyan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım'a katkıları ve gösterdiği hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Görme engelliler judo branşı, Türkiye Judo Federasyonuna bağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement