Hastalığı ringlerden uzaklaştıramadı - Son Dakika
Spor

Hastalığı ringlerden uzaklaştıramadı

Hastalığı ringlerden uzaklaştıramadı

FATİH MEHMET ÖZCAN - Türkiye'de düzenlenen ulusal yarışmalarda dereceleri bulunan Erzurumlu boksör Eda Karataş, şeker hastalığı nedeniyle çok sevdiği boksu bırakmak zorunda kaldı. Karataş, boksta...

24.11.2013 11:18

FATİH MEHMET ÖZCAN - Türkiye'de düzenlenen ulusal yarışmalarda dereceleri bulunan Erzurumlu boksör Eda Karataş, şeker hastalığı nedeniyle çok sevdiği boksu bırakmak zorunda kaldı. Karataş, bokstan kopamayınca ringlere hakem olarak döndü.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından 19-24 Kasım tarihleri arasında Bayburt'ta düzenlenen, "3. Grup Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası"nda görev yapan 26 hakem arasında bulunan Karataş (21), AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksa 15 yaşındayken kardeşine heveslenerek başladığını söyledi.

Ailesinin, fiziki yapısı uygun olduğu için kız kardeşinin boks yapmasına izin verdiğini ancak kendisine onay vermediğini belirten Karataş, "Bu durum beni daha da hırslandırdı ve kesin olarak boks yapmaya karar verdim. Ailemin itirazlarına rağmen, Erzurum Yakutiye Belediye Boks Takımı'nda Cuma Yılmaz hocamın nezaretinde boksa başladım" dedi.

Karataş, 6 yıl boks yaptığını ve düzenlenen çeşitli ulusal yarışmalarda Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Daha sonra ise sağlık sorunlarım ortaya çıktı. Şeker hastalığı teşhisi konulmasının ardından çok sevdiğim boksu bırakmak zorunda kaldım. Bu durum beni çok üzdü ve bokstan kopmamak için yapabileceklerim üzerinde kafa yormaya başladım. Boksa adeta sevdalıyım. Bokstan kopamadım, bir şekilde içinde bulunabilmek düşüncesiyle de hakem oldum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Hastalığı ringlerden uzaklaştıramadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement