Hayatı Fenerbahçe! - Son Dakika
Spor

Hayatı Fenerbahçe!

Hayatı Fenerbahçe!

Emekli Resim Öğretmeni ve Fenerbahçe Sevdalısı Ressam Hasan Tuna, İlginç Bir Açılışa İmza Attı.

17.09.2010 16:48

Saraçoğlu stadının minyatürünü yaptı

Atatürk'ü, Fenerbahçe'yi, sanatı ve doğayı çok seven ve evinin her köşesine de bunları yansıtan 77 yaşındaki Hasan Tuna, evinin ön kısmındaki alanı Şükrü Saracoğlu Stadı'na benzeyen bir bahçeye dönüştürdü. Bahçenin, tribünü andıran bölümlerine, 'Çanakkale Geçilmez' ve 'Atam İzindeyiz' yazan Tuna, bu iki yazının orta kısmına da Atatürk büstü yerleştirdi. Stadyum minyatürü ve büst için düzenlenen açılış törenine Geyikli Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Çiçek, Edirne Meriç Belediye Başkanı CHP'li Erol Dübek, Ezine Meslek Yüksek Okul Müdürü Sami Kükrer ve çok sayıda davetli katıldı.

Hasan Tuna, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Atatürk ve Fenerbahçe aşkıyla yapmak istediği her çalışmayı hayata geçirdiğini ifade etti. Tüketen değil, üreten bir insan olarak, köy enstitülerindeki öğretmenlerinden öğrendiklerini bugüne kadar harfiyen yerine getirdiğini kaydeden Tuna, Ulu Önder Atatürk'ün, "Sanatçı gün ışığının ilk aydınlattığı insandır" dediğini hatırlattı. Tuna, çalışmalarında bu sözleri dikkate aldığını söyledi. Yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptığı dönemde bir hakem hatasına kızdığını ve o günden beri maçlara gitmediğini anlatan Tuna, takımına başarılar diledi.

Açılışa ressam Hasan Tuna'nın öğrencisi olan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seçkin Dindar da katıldı. Prof. Dr. Dindar, fanatik bir Galatasaraylı olduğunu belirterek, "Hocamız ne kadar hoşgörülü ki Fenerbahçe sevgisini bir Galatasaraylı'yla paylaşıyor" dedi. Prof. Dr. Dindar, fakültedeki öğrencilerini diş hekimi olarak yetiştirmenin yanında sanat dallarıyla ilgilenmeleri için de teşvik ettiklerini ifade etti.

Mustafa SEZEK/EZİNE (Çanakkale), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Hayatı Fenerbahçe! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement