İngilizler Welbeck ile Güldü: 0-2 - Son Dakika
Spor

İngilizler Welbeck ile Güldü: 0-2

İngilizler Welbeck ile Güldü: 0-2

Arsenal'in yeni golcüsü Welbeck, İngiltere'ye attığı iki golle İsviçre karşısında galibiyeti getirdi.

09.09.2014 10:48

EURO 2016 Elemeleri E Grubu'nda mücadele eden İngiltere, İsviçre'yi deplasman'da 2-0 mağlup ederek gruba 3 puanla başladı.

İlk yarısı golsüz biten maçta İngilizler'in golleri, transferin son gününde Manchester United'dan Arsenal'e transfer olan Danny Welbeck'ten geldi.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Galatasaray'ın yeni transferi Blerim Dzemaili, 74. dakikada oyuna girmesine rağmen mağlubiyete engel olamadı.

İki ekibin dekontrollü başladığı maçta ilk tehlikeli atak ev sahibi İsviçre'den geldi. 17'de Shaqiri'nin getirdiği topta Seferovic yerde kaldı fakat Cüneyt Çakır'dan penaltı kararı çıkmadı. Topun kontrolünü ilk yarım saatte elinde bulunduran İsviçre, 33. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Shaqiri ceza sahası dışında Seferovic'i gördü, Sociedadlı futbolcunun şutunda Hart gole izin vermedi.

İngiltere ilk önemli pozisyonunu kaptan Rooney ile ilk yarının sonlarında yakaladı ama sert şutu Sommers yumrukladı ve ilk yarı sona erdi: 0-0

WELBECK SAHNEDE!

İkinci yarıya İngilizler daha istekli başladı ve eşitliği bozan gol 58'de yeni Arsenalli Welbeck'ten geldi. Rooney'in ortasahadan geliştirdiği atakta Sterling solda topla buluştu. Sterling'in pasında cezasahasında bulunan Welbeck düzgün bir vuruşla İngiltere'yi 1-0 öne geçirdi.

Geriye düşen İsviçre baskıyı arttırdı hatta aradığı pozisyonu 70'de buldu. Drmic'in pasında topla buluşan Seferovic şutunu attı ama Cahill topu çizgiden çıkardı.

İsviçre son dakikalarda risk almaya başlayınca İngilizler kontradan ikinci golü buldu. Rickie Lambert'in pasında topla buluşan Welbeck 90+4'te kendisinin ve takımının ikinci golünü attı ve maç bu skorla sona erdi.

Rakibini 2-0 mağlup eden İngiltere, İsviçre deplasmanından 33 yıl sonra galip ayrılmayı başardı.

E Grubu'nda oynanan bir diğer maçta Litvanya deplasmanda San Marino'yu 2-0 mağlup etmeyi başardı.Ödüllü EURO 2016 Fantezi Futbol oyununu oynamak için tıklayın!

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor İngilizler Welbeck ile Güldü: 0-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement