İngiltere'nin Umudu Adam Johnson - Son Dakika
Spor

İngiltere'nin Umudu Adam Johnson

İngiltere\'nin Umudu Adam Johnson

Sunderland’in formda oyuncusu Adam Johnson, yükselen formuyla yeniden İngiltere Milli Takımı’nın radarına girdi.

06.02.2014 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son 7 maçta 7 gol atarak müthiş bir performans gösteren 26 yaşındaki Adam Johnson, düşme hattından çıkmayı başaran Sunderland'in kilit oyuncusu olurken bir yandan da önüne gelen Dünya Kupası fırsatını elde etmeyi çok istiyor. Geçtiğimiz günlerde yeniden Milli Takıma çağrılma umudunu tazelediğini söyleyen İngiliz kenar adamı, menajer Roy Hodgson'ı bizzat kendisini izlemek üzere Hull City ile hafta sonu oynayacakları maç için Sunderland'e gelmeye ikna etmeyi başardı.

Kenar oyuncuları yönüyle elinde yeterince alternatif bulunan Roy Hogdson, şu sıralar listenin neredeyse tamamının düzenli şekilde forma bulamamasından şikayetçi. Takımın önemli parçalarından Theo Walcott'ın sakatlığı, tecrübeli teknik adamı arayışlara iterken pek çok oyuncu güven vermekten uzak.

Kanatlar kayıplarda

Danny Welbeck, Ashley Young ve James Milner gibi oyuncular geçmişte Milli Takım için birinci tercih mertebesine yükselmelerine karşın şimdilerde kulüp takımlarda düzenli olarak forma bulamıyorlar. Yakın dönemde çıkış yapan Andros Townsend de takımı Tottenham'la birlikte sert bir düşüş yaşarken, Aaron Lennon yetersiz bulunuyor. Arsenal'in genç oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain ise sakatlıktan yeni döndü ve artık yavaş yavaş kenarda idareten oynayabilecek bir oyuncuya dönüşüyor.

Hal buyken safkan kanat oyuncusu özellikler, teknik vasıfları, fiziği ve gol becerisiyle öne çıkan Adam Johnson, artan özgüveniyle birlikte yükselen formuyla Roy Hodgson'ı sevindiriyor. En son 16 ay önce İngiltere Milli Takımı'na çağrılan oyuncu, Manchester City günlerinde Roberto Mancini'nin gözünden düştüğünden bu yana üst düzey futboldan uzaktı. Ancak Gus Poyet'nin Sunderland'in başına geçmesiyle yeniden kendini bulan İngiliz oyuncu, son haftalarda ligin açık ara en iyisi olarak parlıyor.

Huddlestone ve Terry'e yeni fırsat mı?

Ayrıca Hull City'nin orta saha oyuncusu Tom Huddlestone'ı da izleyecek olan Roy Hodgson, Milli Takım defterini kapatmış durumdaki John Terry için de artan baskılar üzerine yeni bir hamle yapabilir. Chelsea'nin son dönemde güçlenen savunma organizasyonunda öne çıkan tecrübeli stopere İngiltere'nin ihtiyacı var gibi görünüyor.

Oynadığı son 8 maçın hiçbirinde üzülmeyen ve Adam Johnson önderliğinde çıkışını sürdüren Sunderland, Cumartesi günü saat 17'de evinde Hull City'i ağırlayacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor İngiltere'nin Umudu Adam Johnson - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement