İnsanüstü Haaland! 2 dakikada Mbappe ve Messi'nin rekorunu tarihe gömdü - Son Dakika
Spor

İnsanüstü Haaland! 2 dakikada Mbappe ve Messi'nin rekorunu tarihe gömdü

Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig'e karşı 2 dakika içinde 2 gol attı. Norveçli yıldız, 25 maçta 30 gol atarak Şampiyonlar Ligi'nde bu sayıya en erken yaşta ve en hızlı ulaşan oyuncu oldu. İlk yarıda hat-trick yapan Haaland, Mbappe ve Messi'nin rekorunu tarihe gömdü. İkinci yarıda 2 gol daha atıp maçta 5 gole ulaşan Haaland, bir karşılaşmada en çok gol atan Messi'nin rekorunu da egale etti.

15.03.2023 00:01  Güncelleme: 00:47

Erling Haaland durdurulamıyor. Manchester City'nin Norveçli forveti, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Leipzig'e karşı oynadıkları maçın ilk yarısında gol oldu yağdı.

45 DAKİKAYA HAT-TRICK SIĞDIRDI

Haaland, 22'nci dakikada penaltıdan perdeyi açtı. 24'te direkten dönen topu takip etti ve şık bir kafa vuruşuyla skoru 2-0'a getirdi. Norveçli yıldız ilk yarı bitmeden bir kez daha sahneye çıktı, 45 dakikada hat-trick yaptı.

İnsanüstü Haaland! 2 dakikada Mbappe ve Messi'nin rekorunu tarihe gömdü

2 DAKİKADA REKOR

Erling Haaland, peş peşe attığı 2 golle Şampiyonlar Ligi'nde 25. maçında 30. golünü attı, bu sayıya en erken yaşta ve en hızlı ulaşan isim olarak tarihe geçti.

MBAPPE VE MESSİ'Yİ TAHTINDAN İNDİRDİ

Kylian Mbappe bu sayıya 22 yıl, 352 günde ulaşmıştı. Lionel Messi ise 23 yıl, 131 gün ile rekoru kıran ilk isimdi. Artık bu rekor Erling Haaland'da.

REKORU EGALE ETTİ, OYUNDAN ALINDI

Erling Haaland, Lionel Messi'nin elinde bulundurduğu Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti. 57 dakikada 5 gol atan Haaland, 63'te oyundan alındı.

Erling Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde:

  • 30 gole ulaşan en genç futbolcu
  • 25 maçta 31 gol atan ilk futbolcu
  • Eleme turunda hat-trick yapan ilk Manchester City oyuncusu
İnsanüstü Haaland! 2 dakikada Mbappe ve Messi\'nin rekorunu tarihe gömdü

Son Dakika Spor İnsanüstü Haaland! 2 dakikada Mbappe ve Messi'nin rekorunu tarihe gömdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement