Ipc'den Belarus'a "Bayrak" Cezası - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ipc'den Belarus'a "Bayrak" Cezası

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Ipc\'den Belarus\'a "Bayrak" Cezası

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nın açılış töreninde Belarus kafilesinde açılan Rusya bayrağına ceza geldi.

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nın açılış töreninde Belarus kafilesinde açılan Rusya bayrağına ceza geldi.

Uluslararası Paralimpik Komitesi'nden (IPC) yapılan açıklamada, oyunlardan men edilen Rusya'nın bayrağını açan Belarus Spor ve Turizm Bakanlığı üyesi Andrey Fomochkin'in akreditasyonunun iptal edildiği bildirildi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko da Brezilya'da yaşanan bayrak açma olayının bir devlet politikası olduğunu ve Rusya Paralimpik Takımı ile dayanışma içinde olacaklarını vurguladı.

IPC, doping konusunda yapılan ihlaller nedeniyle Rusya Paralimpik Komitesi'nin üyelikten çıkarılmasına ve Rio Paralimpik Oyunları'ndan men edilmesine oy birliğiyle karar vermişti.

Kaynak: AA